Pilz, nieuwe kopmodule voor EtherNet/IP

15-05-2018

Pilz breidt zijn remote I/O-systeem PSSuniversal 2 uit met een kopmodule met EtherNet/IP-interface. Hierdoor biedt PSSuniversal 2 de noodzakelijke openheid voor de vlekkeloze communicatie in verschillende besturingsomgevingen op basis van Ethernet.

In het remote I/O-systeem PSSuniversal 2 is behalve de nieuwe EtherNET/IP-kopmodule met CIP Safety al een kopmodule met PROFINET PROFIsafe-interface aanwezig. Deze openheid vergemakkelijkt de gegevensuitwisseling met de verschillende master-besturingen onafhankelijk van het machinetype en de bestaande systeemomgeving.

Snelle vervanging
Het remote I/O-systeem kan door de vervanging van de kopmodule voor bestaande systeemomgevingen worden aangepast. De vervanging van de kopmodule verloopt eenvoudig en snel: gebruikers slaan daartoe hun configuratiegegevens lokaal op een microSD-kaart op. Zo kunnen de gegevens vervolgens eenvoudig naar de nieuwe kopmodule met EtherNET/IP-interface worden overdragen. De I/O-modulen zijn daarbij universeel en identiek voor de verschillende veiligheidsprotocollen inzetbaar.

Economische oplossing
Het met de iF DESIGN AWARD onderscheiden remote I/O-systeem PSSuniversal 2 is de economische oplossing voor de uitbreiding van de periferie. De I/O-modulen zijn daarbij universeel en identiek voor de verschillende veiligheidsprotocollen inzetbaar. Het systeem PSS u2 biedt dankzij de driedelige systeemopbouw een hoge installatie- en servicevriendelijkheid. De volgorde van de bediening is intuïtief. Het eenvoudige gebruik helpt fouten te voorkomen en helpt de gebruiker om tijd te besparen.

Klik hier voor meer informatie

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op