Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


De voordelen van een KNX-systeem

6-06-2017

Voor ontwerpers, installateurs en gebruikers

Dat KNX veel wordt toegepast, ook in Nederland, werd wel duidelijk bij het onderzoek naar het wereldwijde protocolgebruik. Dat is ook niet toevallig want de implementatie van elektrische installaties op basis van KNX-technologie, biedt voordelen op allerlei gebieden voor ontwerpers, installateurs en gebruikers.

Ontwerper

Woning- en gebouwautomatisering begint met de ontwerpfase. KNX biedt een verhoogde betrouwbaarheid bij het begin van dat proces, omdat al in de beginfase het transmissiemedium kan worden gedefinieerd. Ook kunnen de producten onafhankelijk van de fabrikant worden geselecteerd. Daardoor kan de installatie al worden ontworpen, nog voordat de definitieve eisen zijn vastgesteld.

Wijzigingen en toevoegingen zijn later makkelijk uit te voeren en vragen niet om een volledig herontwerp van de bekabeling en installatie, zelfs na vele jaren. Met het KNX-systeem kan een breed scala aan installatietypes worden ontworpen, of ze nou eenvoudig zijn, of zeer complex.

Installateur

De installatie wordt zoals gewoonlijk uitgevoerd met conventionele verdeelkasten en installatiedozen, maar de bekabeling is duidelijker en eenvoudiger. De mogelijkheid bestaat om op afstand, via internet, toegang te krijgen tot de KNX-installatie door een gateway te gebruiken.

KNX biedt vele voordelen met toepassingen zoals veiligheidscontrole bij afwezigheid en het aanpassen van de installatie aan de nieuwste technologie. Ook kan op een later tijdstip de installatie worden geoptimaliseerd op het gebied van energiegebruik, archivering en onderhoud.

Eindgebruiker

De gebruiker krijgt met KNX een systeem dat modern, rendabel en flexibel is bij veranderingen en toevoegingen. De beschikbaarheid van apparatuur in de toekomst is verzekerd door de verscheidenheid aan fabrikanten. Voor het gebruiksgemak is het mogelijk om een centrale weergave en bedieningspanelen te installeren, die conventioneel niet uitvoerbaar of te duur zouden zijn geweest. Besturing op afstand is mogelijk via internet en smartphones.

Door bijvoorbeeld temperatuurregeling of tijdsprofielen kan er efficiënter worden omgegaan met energie. Het KNX-systeem kan eveneens een helpende hand bieden voor mensen die graag langer zelfstandig en onafhankelijk willen leven.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op