Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


VanLien viaFlex noodverlichtingssysteem

21-11-2017

viaFlex is de nieuwe naam voor en opvolger van Sentara. Niet alleen het uiterlijk van de kast en de toegepaste componenten zijn vernieuwd; het belangrijkste verschil zit hem in de gebruiksvriendelijkheid.

Het vernieuwde centrale batterijsysteem viaFlex biedt maximale flexibiliteit in de bouw, zowel centraal als decentraal, afhankelijk van de bouwconstructie en -voorwaarden. Belangrijkste pré is echter de toepassing van de bedienings- en programmeringssoftware viaFlex PRO. Deze zorgt voor intuïtieve bediening en vereenvoudigde installatie en inbedrijfname, maar vooral ook extra flexibiliteit bij uitbreiding.

Drie basiscomponenten
Het viaFlex-systeem bestaat uit drie basiscomponenten:

  • viaFlex centraal voedingssysteem (CPS): controle-unit met batterijen en Touch panel communicatiemodule
  • OS-module: autonoom functionerende onderstationmodule (uitbreidbaar tot 240 stuks per systeem)
  • FLX-schakelmodule (uitbreidbaar tot 19200 stuks per systeem)

Binnen het viaFlex-systeem hebben de viaFlex-onderstationmodules de volledige controle over de aangesloten armaturen. De werking van deze module is onafhankelijk van de besturing vanuit de viaFlex-voedingskast. Valt de communicatie weg? Dan heeft dit geen gevolgen voor de veiligheid van de installatie.

Brandcompartimenten
Evenals zijn voorganger vindt ook viaFlex zijn specifieke toepassing in brandcompartimenten. Omdat het onderstation zich in het brandcompartiment bevindt en er op drie niveaus spanningsuitval kan worden gedetecteerd, biedt het gebruikers veel meer overzicht. Dat maakt het projecteren van de centrale noodverlichtingsinstallatie heel eenvoudig, zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op gebouwveiligheid.

Klik hier om de vernieuwde brochure Centrale Voedingssystemen te dowloaden (PDF 5,3 Mb)

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op