Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


VanLien introduceert noodverlichting met DALI-communicatie

25-04-2018

VanLien brengt een serie armaturen uit, die zijn ontworpen voor compatibiliteit met het communicatieprotocol Dali. Deze serie omvat diverse producten uit de productlijnen Evago, Aqualux en Serenga.

Dali-gateway
De noodverlichting kan worden geïntegreerd in het lichtmanagementsysteem van Digital Addressable Lighting Interface, oftewel DALI. Als meest gebruikt platform voor de integratie van verlichting in gebouwbeheersystemen ontstaat zo de mogelijkheid ook de noodverlichting hierin op te nemen. Tevens heeft ABB een DALI-gateway beschikbaar, zodat interconnectie van lichtgroepen op de DALI- en KNX-platformen mogelijk is, met bediening en controle via het KNX-platform.

Elk armatuur kan zichzelf testen.
Om de noodverlichting als separaat systeem te monitoren, biedt VanLien de mogelijkheid de noodverlichtingsarmaturen met DALI-communicatie te verbinden met een touch panel: DALI Control Unit. Dit is in het voorjaar van 2018 beschikbaar. Met het DALI-besturingssysteem voor noodverlichting kunnen armaturen worden geprogrammeerd. Gebruikers kunnen automatische functie- en duurtesten programmeren en zo deze op gewenste tijden laten uitvoeren. Dit verzekert ononderbroken functionaliteit.

De resultaten van de testen worden opgeslagen in een spreadsheet die kan worden gedeeld met de gebouwbeheerder om de continuïteit van de bedrijfsvoering aan te tonen.

Maximale veiligheid
Het gemak van de installatie en de automatische controlefunctionaliteit die in de reeks noodverlichting is ingebouwd, zijn ontzettend handig. Ze maximaliseren de veiligheid met een minimale investering van tijd.

IEC 62386-101
Alle producten in de reeks van VanLien Dali-noodverlichting zijn gecertificeerd en voldoen aan internationaal erkende standaarden, zoals de IEC 62386-101 en -202. De producten zijn geregistreerd bij de Digital Illumination Interface Alliance, of DiiA. Dit is een industriegroep die de certificering van belangrijke spelers die het Dali-protocol gebruiken, standaardiseert en controleert. ABB is lid van de DiiA.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op