Van Egmond Groep neemt Elauma en Waagmeester over

23-07-2019

Van Egmond Groep en Elauma Waagmeester hebben overeenstemming bereikt over de overname van Elauma Waagmeester door Van Egmond Groep. Elauma Waagmeester is een gespecialiseerde elektrotechnische groothandel voor de industrie, machine- en panelenbouw met vestigingen in Den Haag, Zaandam en Rhoon.

De overname betekent dat Van Egmond Groep haar positie in de industriële markt in West-Nederland aanzienlijk verbetert. Naast de genoemde nieuwe vestigingen in Den Haag, Zaandam en Rhoon heeft Van Egmond Groep al reeds vestigingen in Doetinchem, Weert, Veghel en Barendrecht.

Geert Laseur, algemeen directeur van Van Egmond Groep: “We zijn erg trots op deze overname. Al jaren werken wij prettig samen met Elauma Waagmeester, de medewerkers van beide bedrijven passen goed bij elkaar. Samen kunnen wij onze ambitie verwezenlijken om de komende jaren uit te groeien tot de meest complete elektrotechnische groothandel en industriële dienstverlener voor de industrie, machine- en panelenbouw van het land’.

Ton Schipper, eigenaar van Elauma Waagmeester is verheugd dat, met het samengaan, een sterkere landelijke opererende organisatie ontstaat, die nu ook in het Westen, het volledige service- en dienstenpakket aan onze afnemers kan bieden en een gewaardeerde ondersteuning zal leveren voor nationaal  opererende bedrijven.

Van Egmond Groep is in 2015 overgenomen door Sonepar Nederland. “We zijn blij dat we de zelfstandige positie van Van Egmond Groep zien verstevigen op de Nederlandse markt en zijn ervan overtuigd dat deze overname hier nog verder aan bijdraagt”,   aldus Jan Ferwerda, CEO Sonepar Nederland.

Over van Egmond Groep

Van Egmond Groep bestaat uit Van Egmond Elektrogroothandel BV en Van Egmond Industriële Automatisering BV. Met een breed scala aan fabricaten en officiële dealerschappen adviseert en ontzorgt Van Egmond al ruim 80 jaar relaties in industrie, installatiebranche, machine- en panelenbouw.

Van Egmond Industriële Automatisering is actief in alle sectoren van de industrie.
Industriële dienstverlening, Software Engineering, Hardware Engineering en assemblage van energieverdelers zijn daarbij de kernactiviteiten. Aangevuld met onze opleidingstak bieden wij onze industriële klanten een compleet pakket aan diensten.

Van Egmond Groep is gevestigd in Doetinchem, Weert, Veghel en Barendrecht en heeft 165 medewerkers in dienst.

Meer informatie: www.vanegmond.nl

Over Elauma Waagmeester

Elauma en Waagmeester zijn beiden al meer dan 70 jaar in Nederland actief als elektrotechnische groothandel, sinds zij in januari 2011 hun krachten gebundeld hebben gaat het bedrijf verder onder de naam Elauma Waagmeester.

Elauma Waagmeester is als technische groothandel gericht op elektrotechniek en industriële automatisering. In samenwerking met een breed scala van vooraanstaande fabrikanten richt Elauma Waagmeester zich op totaaloplossingen voor installatiebedrijven, Original Equipment Manufacturers, paneelbouwers, industrie en eindgebruikers.

Elauma Waagmeester heeft vestigingen in Den Haag, Zaandam en Rhoon en 37 medewerkers in dienst.

Meer informatie: www.elauma.nl

Over Sonepar

Sonepar is wereldwijd marktleider als elektronische groothandel (B2B). Het familiebedrijf is sinds 1982 actief op de Nederlandse markt. Onder Sonepar Nederland vallen, naast Van Egmond Groep, onder meer de merken Technische Unie, Routeco en Ubel.

Meer informatie: www.sonepar.com / www.technischeunie.nl


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Geert Laseur, Algemeen Directeur Van Egmond Groep
Telefoon:         (0314) 375 399
E-mail:            g.laseur@vanegmond.nl

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op