Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Ty-Fast® Ag+® antibacteriële kabelbinders

21-06-2018

Door het gebruik van antibacteriële zilverionen in dit nieuwe product van ABB worden veelvoorkomende bacteriën op het oppervlak met maar liefst 99,9% gereduceerd. Ideaal voor ziekenhuizen, cleanrooms en laboratoria.

De kabelbinders van ABB zijn gemaakt van nylonhars met een component van antibacteriële zilverionen. Hierdoor voorkomen de Ty-Fast® Ag+® antibacteriële kabelbinders (octrooi aangevraagd) de groei van bacteriën en schimmels op het oppervlak van de kabelbinders. Onafhankelijke tests hebben aangetoond dat veelvoorkomende bacteriën op het oppervlak met maar liefst 99,9% gereduceerd worden. De tests waren conform ISO 22196: meting van antibactericide werking op kunststof en andere niet-poreuze oppervlakken. Daarnaast werd het effect van de zilverionencomponent getest op de Escherichia coli (E. coli) en Staphylococcus aureus (S. aureus) bacterie.

Bepaalde branches zijn gevoelig voor besmetting met bacteriën. Denk maar aan ziekenhuizen, cleanrooms en laboratoria. Het is zaak dat de omgeving te allen tijde schoon blijft – ondanks dat er vaak sprake is van een warme, vochtige omgeving en organisch materiaal. Gewone kabelbinders vormen door hun inkepingen en groeven een uitstekend klimaat voor bacteriën en andere micro-organismen. De Ty-Fast® Ag+® antibacteriële kabelbinders bieden een oplossing voor dit probleem doordat ze microbiële besmetting voorkomen.

Sinds begin 20e eeuw is bekend dat zilver bacteriële groei tegengaat. Zilver wordt gezien als een bactericide en heeft een lage toxiciteit als het gaat om dierlijk celweefsel. Met de toename van bacteriën die resistent zijn voor antibiotica, wordt zilver steeds vaker gebruikt als antibacterieel middel.

Ty-Fast® Ag+® antibacteriële kabelbinders zijn UL® erkend, voldoen aan de eisen die de RoHS en FDA stelt en is niet gevoelig voor schimmels conform de MIL-Y-152B standaard. De bedrijfstemperatuur is van -40 ̊C tot 85 ̊C en de brandbaarheidsclassificatie UL94V-2 is van toepassing.

De antibacteriële werking van de Ty-Fast® Ag+® is bij normale gebruiksomstandigheden twee jaar vanaf de productiedatum.

–> Klik hier en download een brochure

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op