Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Turck lineaire positiesensoren schokbestendig tot 200 G

16-01-2019

De verbeterde Li-lineaire positiesensoren van Turck meten positiewaarden met een frequentie van 5 kHz – bij lengtes tot 2 meter. Turck heeft de contactloze Li Q25 -lineaire positiesensoren serie aangepast en heeft nu nieuwe uitgebreide varianten aan het programma toegevoegd. Het inductieve meetprincipe biedt verbeterde schokbestendigheid en sampling snelheid in vergelijking met alternatieve meetsystemen. Met meetlengten tot 2 meter presteren de Li-sensoren beter dan magnetostrictieve lineaire positiesensoren, die dankzij hun werkingsprincipe langzamer werken als de meetlengte toeneemt.

De uitgebreide reeks van de IP67 sensoren zijn niet alleen bestand tegen zware omgevingscondities zoals vocht en vuil. Deze apparaten voeren op betrouwbare wijze een positiesignaal uit wanneer ze worden blootgesteld aan trillingen of schokken tot 200 g. De scansnelheid van 5 kHz beperkt positioneringsfouten tot een minimum; iets dat voorheen niet haalbaar was in robuuste applicaties. Precisie is ook verder verhoogd met een 16-bits D/A-converter.

Li-sensoren, met hun immuniteit tegen magnetische velden, zijn over het algemeen ideaal voor closed-loop besturingstaken in de metaalbewerkingsindustrie, omdat de hier opgehoopte metaalspaanders niet blijven kleven aan het positioneringelement dat lineariteitsfouten veroorzaakt. Dankzij hun schokbestendigheid kunnen ze zonder problemen worden gebruikt voor positiemeting in persen en stansmachines, evenals in houtverwerkings- of spuitgietmachines.

De Li-lineaire positiesensoren leveren hun uitgangssignaal altijd twee keer; als een 0 – 10 V-signaal en als 4 – 20 mA-signaal. Dit maakt het mogelijk om diagnosesystemen aan te sluiten en vermindert ook het aantal apparaatvarianten dat in reserve moet worden gehouden. Turck biedt de nieuwe apparaten aan in lengtes van 100 tot 2000 mm.

turck.nl

shutterstock_105322154

GeĆÆnteresseerd?

Neem contact op