Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Turck IP65 Safety Box

19-12-2018

De TBSB-veiligheids-box van Turck koppelt belastingsstromen tot 9 A veilig en direct af in het veld wanneer dat nodig is. Deze unit vergroot de mogelijkheden van de TBPN/TBIP-hybrideveiligheidsmodules doordat er gemakkelijker veel meer geschakeld kan worden.

Om te begrijpen waar de box voor dient, moeten we allereerst gaan kijken naar de filosofie van Turck aangaande kastloze machines. Wanneer er voor de elektrische installatie op een machine een schakelkast gebruikt wordt, dan is daarvoor naast de kast met inhoud ook een installateur nodig die alle onderdelen monteert en aansluit. Daarbij mogen we natuurlijk ook niet alle kabels vergeten die de diverse componenten op de machine verbinden met deze schakelkast. Met de introductie van veldbus-I/O-modules (afbeelding 1) is deze manier van aansluiten niet meer nodig. De modules, met een beschermingsgraad IP67, kunnen immers overal op de machine gemonteerd worden zonder extra installatiekast vlak bij de plek waar de signalen nodig zijn. Doordat er gewerkt wordt met connectoren en geen klemmenstroken, kan in principe iedereen de installatie aansluiten, wat de flexibiliteit alleen maar verhoogt. Afbeelding 2 laat een voorbeeld zien hoe een dergelijke module open en bloot op een machine gemonteerd is.

Veiligheid
Afbeeldingen 1 en 2 tonen I/O-modules die niet alleen als standaard in- of uitgangen in te zetten zijn, maar die ook nog eens vier I/O’s hebben voor veiligheidstoepassingen en dat alles in een enkele IP67-blokmodule. Hierop kunnen bijvoorbeeld nooduitschakelaars aangesloten worden en ook de actuatoren die in noodsituaties uitgeschakeld moeten worden. Hierbij is het natuurlijk mogelijk om ook de voeding van complete I/O-modules te schakelen die in normaal bedrijf de actuatoren schakelen.

Afbeelding 1. De TBPN/TBIP hybrideveiligheidsmodules die slechts stromen tot 2 A kan schakelen Afbeelding 2. Doordat de module voldoet aan IP67 hoeft hij niet in een kast geplaatst te worden

 Klik hier om het hele artikel te lezen

Bron: etotaal.nl/turck.nl

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op