Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Turck: BEEP vereenvoudigt communicatie met i/o modules

3-09-2018

Het Backplane Ethernet Extension Protocol (BEEP) van Turck vereenvoudigt het gebruik van de TBEN en FEN20 multiprotocol block I/O-modules.

BEEP maakt het mogelijk om netwerken met maximaal 33 TBEN-modules (1 master, 32 slaves) aan te sluiten en tot 480 bytes aan data naar de PLC te sturen via één enkel IP-adres in Profinet-, Ethernet/IP- en Modbus TCP-netwerken. Door de reductie van IP-adressen kan de gebruiker een hogere dichtheid van I/O-netwerken creëren en deze tevens aansluiten met low cost-controllers.

De gebruiker definieert hier het eerste device in de keten als de BEEP-master via de geïntegreerde webserver. De master scant het aangesloten netwerk en configureert automatisch de data-taken voor alle aangesloten modules. Omdat alle parameters van de totale device-configuratie zijn opgeslagen in de master, ondersteunt BEEP het snel uitwisselen van individuele modules, waardoor stilstandtijden gereduceerd worden. De BEEP-master detecteert een nieuw device automatisch en haalt de relevante parameters op.

BEEP is nu beschikbaar op alle IP67 TBEN multiprotocol modules met digitale I/O signalen in de L en de S serie en tevens op Turck’s FEN20 modules. De modules zijn compatibel met alle standaard Ethernet componenten.

 Download hier een technisch artikel over BEEP (E)

turck.nl

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op