Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Tijdwinst en ruimtebesparing met de Hager intelligente energiemeters

25-03-2019

Met kWh-meters (energiemeters) wordt het werkelijke elektrische energieverbruik van een elektrotechnische installatie gemeten. De energiemeters met directe aansluiting kunt u rechtstreeks aansluiten om het verbruik in onderverdelers te meten. Daarnaast zijn er meters die met behulp van een stroomtransformator worden aangesloten. Hiermee kunnen meetwaarden tot 6000 A gemeten worden. Deze worden veelal in hoofdverdelers toegepast. Naast de conventionele meters zijn er kWh-meters die u in een netwerk met elkaar kunt verbinden via een Modbus of een M-bus interface.

Tijdwinst en ruimtebesparing
Als je energie wilt besparen of wilt kunnen verrekenen, dan zal je het uiteraard eerst inzichtelijk moeten maken. De duurzaamheidsdoelstellingen waar we allemaal mee van doen hebben, maken het meten van energiestromen onmisbaar. Alle initiatieven om op een meer duurzame manier energie te verbruiken, beginnen bij het meten, vastleggen en delen van het verbruik. Intelligente energiemeters zijn hierbij een eerste vereiste voor het meten van energie.

Product highlights
Compacte module voor het meten van 3 maal 1 fase 80 A geeft ruimtebesparing:

 • 1 module brede 1-fase meters (40 A) met Modbus/Mbus communicatie
 • 3 x 1-fase 80 A meters (in één behuizing) met één communicatie-aansluiting, slechts 4 modulen breed

Sneller installeren tot 3 x 125 A
Directe 3-fase meters tot 3 x 125 A, hierbij win je veel tijd tijdens installatie. Communicatiemogelijkheden via puls, en met Modbus of Mbus eenvoudig aan te sluiten op een energiemanagementsysteem. Later dit jaar komt er een module beschikbaar die de meter via de ingebouwde IR-cel aansluit op KNX-installaties. Visualisatie van de energiemeting is eenvoudig te realiseren in combinatie met het visualisatieprogramma domovea. Wil je meer stroom meten dan kan dit tot 6000 A met stroomtransformatoren.

Voor alle toepassingen
De nieuwe generatie DIN-rail energiemeters van Hager biedt de passende oplossing in schakel- en verdeelinrichtingen voor gebouwen. Thema’s zoals bijvoorbeeld BREEAM, Nul-op-de-Meter (NOM) en de energieprestatievergoeding (EPV) kunnen een rol spelen. De nieuwe meters zijn ontworpen voor toepassingen in woningbouw en utiliteit. Of het nu gaat om het meten van de opbrengst van zonnepanelen of het meten van het verbruik in een productie-omgeving. Het uitwisselen van data met energiemanagementsystemen is vanzelfsprekend mogelijk via puls, Modbus of Mbus. Met deze nieuwe generatie zet Hager de norm voor het meten van energie. Alle meters zijn bi-directioneel en de meters zijn standaard MID-gecertificeerd (m.u.v. 3×1-fase). Dat laatste is van belang bij officiële verrekening. Alle MID-gecertificeerde meters zijn verzegelbaar met de bijgeleverde zegels of met eigen zegels.

Alles op een rij

 • Alle typen werken bi-directioneel
 • Interfaces: puls, Mbus of Modbus beschikbaar
 • Modbus meters zijn ook beschikbaar in plugin-uitvoering (RJ45)
 • De visualisaties op het scherm en het instellen van de meter werkt duidelijk en eenvoudig
 • Nagenoeg alle meters zijn MID-gecertificeerd
 • Directe meters zijn er tot wel 125 A (3-fase)
 • Indirecte meters zijn beschikbaar tot 6000 A via stroomtransformatoren
 • Toegang tot de aansluitklemmen is verzegelbaar voor MID-meters
 • Meting van spanning (U), stroom (I), vermogens (4 kwadranten)
 • Powerfactormeting
 • Multi-tarief
 • Meten van energie

Bekijk de nieuwe meters in de Hager e-catalogus

hager.nl

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op