Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Theben – Vocht….het gevaar voor elke KNX installatie

18-08-2017

Tech tip van Theben

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit vocht. In onze omgeving is vocht ook overal aanwezig en de verhouding van vocht is afhankelijk van de luchtdruk en temperatuur. Als mens hebben we vocht nodig, maar componenten zeker niet. Waarom niet? Lees de gevolgen van vocht bij een component.

Vocht en componenten gaan niet samen

Vocht is desastreus voor KNX componenten die direct zijn aangesloten op 230 Volt netspanning. Kruipt vocht langzaam in een KNX component dan leidt dit vroeg of laat tot storingen in de installatie. Zo hebben wij recentelijk een KNX component retour ontvangen die op het eerste gezicht geen zichtbare sporen van vochtschade aan de behuizing had.

Door het verwijderen van de DIN-rail behuizing werd echter de schade zichtbaar dat vocht had aangericht aan dit KNX component. Gelukkig is er geen letsel ontstaan door de kortsluiting in de installatie, maar het had erger kunnen aflopen.

Daarom een tip

Als een KNX component storingen vertoont en er is geen zichtbare schade te zien aan de behuizing, controleer of de elektrische aansluitingen een vorm van corrosie vertonen. Doordat Theben een legering van brons toepast op de aansluitklemmen, is een groen uitgeslagen klem een aanduiding dat er mogelijk een vochtprobleem ten grondslag ligt aan de storing.

shutterstock_105322154

GeĆÆnteresseerd?

Neem contact op