Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Theben theRonda S S360 KNX aanwezigheidsmelders

13-07-2018

Theben presenteert de nieuwe theRonda S360 KNX aanwezigheidsmelders voor de aanwezigheidsafhankelijke, energiezuinige verlichtings- en klimaatregeling in binnenruimtes. Dankzij het bijzonder vlakke design met slechts 5 mm opbouw kan vooral de theRonda S360 KNX FLAT DE bijna onzichtbaar in het plafond worden geïntegreerd.

De nieuwe theRonda S KNX aanwezigheidsmelders zijn uitstekend geschikt voor de betrouwbare, aanwezigheidsafhankelijke verlichtingsregeling van kleinere kantoorruimtes of bijruimtes met invallend daglicht. Maar ook als designmelder in residentiele toepassingen. En dankzij beschermingsgraad IP 54 kunnen ze ook in vochtige ruiimtes worden gebruikt.

theRonda S KNX biedt een rond detectiebereik van 360°. En max. 64 m2 bij een 4 m hoge ruimte, waardoor het aantal benodigde aanwezigheidsmelders per oppervlak en daardoor ook de apparatuurkosten worden verminderd. theRonda S van Theben is niet alleen verkrijgbaar als opbouwvariant (theRonda S360 KNX AP), maar ook als plafondinbouwvariant (theRonda S360 KNX FLAT DE) met bijzonder vlakke behuizing met veerklemmen.

Flexibele programmering en handige comfortfuncties
Vele krachtige functies zorgen bij theRonda S KNX voor hoge gevoeligheid en eenvoudige bediening: de aanwezigheidsmelder kan comfortabel per ETS of via de afstandsbediening theSenda worden geprogrammeerd. De gewenste lichtsterkte kan in lux via parameters, object of afstandsbediening worden ingesteld. En met de afstandsbediening is ook de gevoeligheid van de sensor comfortabel vanaf de vloer instelbaar. De lichtsterktemeting kan door invoer van de gemeten lux-waarde worden gecorrigeerd. Met de inleerfunctie kunnen gebruikers ook zonder vakkennis eenvoudig en snel instellen wanneer de melder moet worden ingeschakeld. De nalooptijd past zich automatisch aan het gedrag van de mensen in de ruimte aan (zelflerende nalooptijd).

Om het energieverbruik nog meer te verlagen, kan de functie „korte aanwezigheid“ worden gebruikt. Deze herkent wanneer iemand slechts kort in de ruimte is en schakelt het licht al na twee minuten uit, in plaats van pas na de ingestelde nalooptijd van meestal 25 minuten. De stand-by-functie maakt de constante lichtregeling met oriënteringslicht en de dimbare verlichting in de schakelmodus met oriënteringslicht mogelijk.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op