Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Theben – Terug in de schoolbanken

20-10-2017

Met een professioneel ingerichte KNX demokoffer

In mei van dit jaar kreeg Theben een vrij ongebruikelijke, maar zeer interessante vraag van het Summa College uit Eindhoven. Deze MBO school wil investeren in lesmateriaal om in het nieuwe schooljaar 2017-2018 de techniekstudent het vak Domotica – KNX te kunnen aanbieden. Theben biedt hiervoor de perfecte oplossing in de vorm van een complete, professioneel ingerichte KNX demokoffer.

Van schoolbord naar demokoffer

Wie een modern vak als Domotica – KNX wil geven, wil natuurlijk graag gebruik maken van de ‘laatste stand der techniek’. Het Summa College uit Eindhoven riep daarom de hulp in van Theben. Dick Bakker, techniekdocent aan het Summa College, geeft al meer dan 25 jaar les en neemt de student graag mee in de ontwikkelingen binnen de techniek. “Daarom kies ik binnen deze nieuwe opleiding ook voor KNX. Een veel gevraagde techniek in het werkveld op het vlak van huis- en gebouwautomatisering en zeker interessant voor mijn leerlingen op BBL niveau 4 ). De voordelen liggen onder andere in de merkonafhankelijkheid en uniformiteit van de benodigde componenten waardoor tijd en kosten zijn te besparen en de gebruiker zeer flexibel kan kiezen. Gegronde redenen dus om KNX ook in het lesmateriaal op te nemen.”

Onderscheidend KNX lesmateriaal

Voor het benodigde demomateriaal biedt Theben de perfecte oplossing in de vorm van een demokoffer. Hiermee is een werkomgeving te simuleren waarmee studenten ervaring kunnen opdoen in systeemintegratie. Denk hierbij aan schakelen en dimmen van verlichting, zonweringsturing en klimaatregeling. En dat allemaal ook nog te bedienen via een app op telefoon of tablet.

De koffers zijn voorzien van de modernste componenten en compleet in gericht. Zo beschikken ze onder andere over de steeds populairder wordende RGB-led-strip die heel mooi kan worden aangestuurd met een tablet. De gesimuleerde jaloezie, de aanwezigheids- en presentiemelder, het weerstation, de camera, de theServa, de router en de diverse actoren dragen eveneens bij aan een compleet en professioneel uitgeruste koffer die in het onderwijs de aandacht gaat krijgen die hij verdient.

Meer dan alleen basis

Het Summa College geeft met de aanschaf van de KNX demokoffers van Theben een impuls aan de technieklessen en is hiermee bovendien zeer vooruitstrevend. Het geeft Bakker bovendien de mogelijkheid zijn lessen zowel praktisch als vernieuwend te houden. “Ik ben zelf tutor KNX en weet hoe complex de techniek kan zijn wanneer je alle mogelijkheden optimaal wil benutten. Zelf kunnen ‘stoeien’ met deze mogelijkheden is voor onze toekomstige installateurs dan ook van groot belang om op een juiste manier kennis te maken met de voordelen van KNX. Bovendien ben ik verzekerd van een professionele back-up; ik kan Theben altijd bellen met vragen.”

Vanaf het tweede semester van het schooljaar 2017-2018 zal naar verwachting de opleiding Domotica – KNX van start gaan op het Summa College.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op