Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Theben – De nieuwe theRonda DALI-aanwezigheidsmelder

23-03-2017

Efficiënte lichtintelligentie van Theben

Theben breidt met de nieuwe theRonda DALI-aanwezigheidsmelders zijn standaardmodellen uit de S-serie en de performance-modellen uit de P-serie uit met varianten voor de intelligente lichtregeling via het DALI-bussysteem. Dankzij de compatibiliteit met de gangbare conventionele impulsdrukkers hebben klanten maximale vormgevingsvrijheid. Daarbij ondersteunt theRonda DALI maximaal drie lichtkanalen.

De nieuwe theRonda DALI-aanwezigheidsmelders van Theben combineren alle voordelen van het DALI-bussysteem met de bewezen premiumkwaliteit van Theben op intelligente, efficiënte en flexibele manier. theRonda kan op conventionele knoppen worden aangesloten. Klanten kunnen daardoor kiezen uit alle gangbare schakelaarprogramma’s en hebben maximale vormgevingsvrijheid in hun ruimtes.

De clou is de zeer eenvoudige adressering van de DALI-lampen bij het topmodel theRonda P360-330 DALI. Daardoor kunnen alle aangesloten DALI-lampen in vier eenvoudige stappen per knop of via de management-afstandsbediening SendoPro in zeer korte tijd worden gegroepeerd. Het installatieproces is uiterst intuïtief en de installatietijd wordt duidelijk verkort. De lichtgroepen kunnen later altijd per afstandsbediening worden aangepast. De toewijzing van de knoppen aan de lichtgroepen kan ook na de installatie probleemloos worden gewijzigd. Kostbare aanpassingen van de bedrading worden zo overbodig.

Met theRonda DALI-aanwezigheidsmelders kunnen maximaal drie lichtgroepen via slechts één DALI-kabel worden aangestuurd. Dat bespaart veel tijd en geld bij de installatie. à propos installatie: moet een DALI-bedrijfsapparaat worden vervangen, dan herkent de aanwezigheidsmelder het nieuwe apparaat automatisch en voert zelfstandig de configuratie uit.

theRonda S DALI aanwezigheidsmelders zijn in „broadcast“-varianten met één lichtkanaal en als „adresseerbare“- Performance-apparaten voor twee tot drie lichtkanalen op één DALI-kabel beschikbaar. De standaard theRonda S-aanwezigheidsmelders zijn met een maximaal detectiebereik van negen meter bijzonder geschikt voor kleinere kantoorruimtes, nevenruimtes met invallend daglicht of vochtige ruimtes. theRonda P-melders uit de Performance-serie benutten hun sterke punten optimaal dankzij een detectiebereik van maximaal 24 m en Master-Master-parallelschakeling onder andere in kantoortuinen en klaslokalen.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op