Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Theben – biedt voor elke toepassing de juiste melder

21-07-2017

Verschil tussen een aanwezigheidsmelder en bewegingsmelder

Soms moet je gewoon even de tijd nemen om terug te gaan naar de basis. Wat is nu eigenlijk de definitie van het woord en gebruik ik dus het juiste product voor mijn doeleinde? Regelmatig wordt de aanwezigheidsmelder aangezien voor bewegingsmelder en andersom. Tijd om dit even recht te trekken.

Duurzaam, veiligheid, comfort

Of het nu gaat om binnen of buiten, particuliere woningen of commerciële utiliteitsgebouwen, Theben biedt voor elke toepassing de juiste aanwezigheids- of bewegingsmelder. Met of zonder led-straler. Gemakkelijk te monteren, eenvoudig te bedienen. Elke oplossing levert een bijdrage aan het besparen van energie en het verhogen van het comfort en veiligheid.

De overeenkomst

Aanwezigheidsmelders werken volgens hetzelfde principe als bewegingsmelders. Ze detecteren warmtestraling in hun omgeving resp. in hun detectiebereik. Wordt warmtestraling in het detectiebereik gedetecteerd, bijvoorbeeld door een naderend persoon, dan zet de aanwezigheidsmelder deze straling om in een meetbaar, elektrisch signaal en wordt het licht ingeschakeld. En nu over naar het verschil tussen deze melders.

Het verschil

Het verschil tussen aanwezigheids- en bewegingsmelders zit hem in de gevoeligheid van de sensoren. De sensoren van aanwezigheidsmelders zijn duidelijk gevoeliger dan die van bewegingsmelders en detecteren zelfs de kleinste bewegingen. De gevoelige sensoren verdelen het detectiebereik van een aanwezigheidsmelder gelijkmatig in max. 1000 zones. Net zoals op een schaakbord wordt zo het gehele detectiebereik in zones onderverdeeld. Zelfs minimale wijzigingen van het warmtebeeld, zoals het indrukken van een toets op een toetsenbord in een kantoortuin, wordt gedetecteerd. Een bewegingsmelder reageert daarentegen alleen op grote veranderen van het warmtebeeld en is daarom hoofdzakelijk geschikt voor zones met veel lopende bewegingen of voor buiten. Maar er is nog een verschil en dat is de lichtmeting.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op