Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


TeSys D Green: energie-efficiënte contactors van Schneider Electric

8-01-2018

Schneider Electric heeft al jaren oog voor de gevolgen van het toenemend gebruik van elektrische energie en de noodzaak tot verlaging van de CO2-uitstoot. Reducering van het energieverbruik, het creëren van energiezuinige producten en het bieden van energiebesparende oplossingen vormt de basis van de duurzame producten en diensten voor industriële machines en installaties. Dit gaat veelal verder dan de standaard milieu-eisen en regelgeving. 

Onderdeel van de uitgebreide reeks duurzame Green Premium producten en diensten voor industriële machines zijn de nieuwe en energiezuinige TeSys-D-Green-contactoren. Deze innovatieve contactoren gebruiken tot 80 procent minder energie dan gangbare contactoren in de markt.

Eigenschappen van TeSys-D-Green-contactors voor de industrie:

  • Hoogwaardige spoelconsumptie vermindert energiekosten.
  • Robuust ontwerp vergroot de betrouwbaarheid van het proces.
  • Connectiviteit via directe PLC-besturing.
  • Flexibiliteit om aan alle eisen te voldoen en standaard contactors te vervangen.
  • Makkelijk te selecteren, installeren en gebruiken.

TeSys D Green contactors zijn voorzien van een innovatieve elektronische spoel die tot 80 procent minder energie nodig heeft en tot 50 procent minder hitte genereert in kasten vergeleken met elektromechanische contactors. Hiermee worden energiekosten van proces- en productie-installaties aanzienlijk gereduceerd. De nieuwe contactors helpen om industriële installaties te verbeteren op het gebied van operationele efficiëntie en duurzaamheidsdoelen te realiseren.

Ontworpen voor betrouwbaarheid
TeSys D Green contactors zijn ontworpen om de continuïteit van processen te waarborgen, met SEMIF47-conform prestaties dankzij een breedbandspoel met hogere weerstand tegen spanningsstoringen. De lijn heeft ook een ontwerp vrij van elektrisch geluid, verminderde contactdender door mechanische schokken en trillingen, en betrouwbare repetitieve activering ongeacht spanningsschommelingen. Een TeSys-D-Green-contactor verlaagt voor een gehele kast energieverbruik door combinatie met de nieuwe TeSys-LR9D-elektronische-overbelasting-relais voor minder hittegeneratie.

Eenvoudig integreren
Slechts vier productreferenties ondersteunen spanningen van 24V tot 500V in wissel- of gelijkstroom. TeSys D Green-producten zijn compatibel met huidige TeSys-accessoires, terwijl standaarddimensies en -klembezettingen het mogelijk maken andere standaard-contactors direct te vervangen, ongeacht de producent.

TeSys D Green biedt makkelijke integratie met architecturen van automatiseringsoplossingen. De compacte afmetingen nemen minder ruimte in beslag in machines en elektriciteitskasten. Om het ontwerp te vereenvoudigen, maken uitbreidingscontactors met een vermogen tot 80 A directe PLC-besturing mogelijk vanaf standaard 24 V gelijkspanning/500 mA statische uitgangen, zonder een relais-interface. De contactors zijn inclusief EverLink-aansluting die zorgen voor compensatie van koperkrimp en minder hitteverlies.

Compleet portfolio van groene oplossingen
De TeSys-D-Green-reeks maakt deel uit van een compleet portfolio van groene”producten en diensten voor industriële machines en processen. TeSys D Green is ontworpen om bedrijven te helpen hun milieudoelen te behalen en heeft het Schneider-Electric-Green-Premium-ecolabel verdiend vanwege het ecologisch ontwerp en conformiteit met de RoHS-, REACH-, PEP- en EoLI-milieustandaarden en -eisen. TeSys-D-Green-producten voldoen ook aan internationale veiligheidsstandaarden om wereldwijde export te ondersteunen.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op