Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Softstarter voor driefasige asynchrone motoren van 5,5 tot 1200 kW

31-05-2018

Met de Sirius 3RW5 introduceert Siemens een nieuwe generatie softstarters. De nieuwe Sirius 3RW5 softstarters – voor het vloeiend starten van driefasige asynchrone motoren van 5,5 tot 1200 kW – zijn geschikt voor elke aandrijving. Automatische parameterisering bij veranderende startomstandigheden en geïntegreerde eigenschappen, zoals elektrische robuustheid in geval van wisselende lijnspanningen, ondersteunen een soepele werking.

De nieuwe geharmoniseerde generatie softstarters Sirius 3RW5 van Siemens biedt de juiste hardware voor alle vereisten, maar ook uitbreidingen, zoals bedieningspanelen met of zonder display (HMI’s), of communicatie via Profinet/Profibus en Modbus. De apparaten kunnen wereldwijd worden ingezet dankzij de talrijke certificeringen en goedkeuringen, zoals IEC, UL en CSA. Geteste combinaties voor de gehele motorgroep maken meer toepassingen mogelijk. De compact ontworpen behuizing en de gecoate printplaten dragen bij aan een ruimtebesparende en robuuste schakelinstallatie.

De nieuwe generatie softstarters is uitgerust met hybride schakeltechnologie, een combinatie van thyristoren voor softstart en -stop en een bypass relais voor nominaal bedrijf. Deze techniek staat garant voor efficiënt schakelen en een energiezuinige werking. Dit betekent een slijtage arme vorm van schakelen , een langere levensduur van de apparaten en biedt reductie in de mechanische belasting voor de aandrijflijn. Het softstart concept zorgt ervoor dat de apparaten stroompieken in de stroomvoorziening vermijden.

Een ander voordeel van de nieuwe softstarters is een unieke STS tool (Simulatie Tool voor Soft Starters). Dit helpt de gebruiker om op een eenvoudige manier producten te selecteren. Daarnaast is er een ruim aanbod van engineering tools, zoals Eplan en productdata. De nieuwe 3RW5 softstarters kunnen gemakkelijk worden geconfigureerd en in gebruik genomen op een gestandaardiseerde manier in TIA portal. Via de talrijke communicatie opties worden ze op een eenvoudige manier in het automatiseringssysteem geïntegreerd.

 

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op