Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Siemens, schakel vandaag over naar SIRIUS ACT

6-11-2018

Aarzel niet, migreer naar de nieuwe SIRIUS ACT componenten, vanaf oktober 2018 is de uitfasering begonnen met de uitfaseringsperiode voor de 3SB1, 3SB3 en 3SF5 drukknoppen. Deze componenten zullen dus steeds minder beschikbaar zijn.

Kenmerken Sirius ACT:

  • Modern design: 4 verschillende design lijnen
  • Eenvoudig in gebruik: Een hand montage, online configuratie en bestellen
  • Extreem robuust: IP69K beschermingsgraad zelfs zonder afdekkapjes
  • Flexibele communicatie via standaard bedrading of directe connectie aan de besturing via ASI interface, IO-link of profinet communicatie

Met SIRIUS ACT presenteert Siemens een geheel nieuw ontwikkeld systeem van bedienings- en signaleringsmateriaal. Het modulaire systeem onderscheidt zich door zijn robuuste uitvoering in beschermingsklasse IP69K, een hoogwaardig design en grote gebruiksvriendelijkheid. Gebruikers kunnen kiezen uit een breed spectrum van druk- en noodstopknoppen, keuze- en sleutelschakelaars, alsmede akoestische en optische signaalgevers. Het in metaal of kunststof uitgevoerde portfolio kan flexibel worden gecombineerd met verschillende contactelementen en led-modules. Met een online configurator kunnen specifieke uitvoeringen drukknoppen of drukknop-kasten overzichtelijk en eenduidig worden geconfigureerd. De aansluiting van de componenten op de besturing verloopt via AS-interface, IO-link of standaard bekabeling. De drukknoppen en signaal-leds kunnen dankzij de beveiliging tegen verdraaiing en innovatief opklik-montageconcept, eenvoudig, snel en foutloos worden geïnstalleerd. Ook is het maken van een montagegat met centreeruitsparing niet nodig, slechts een ‘rond gat’ volstaat.

Nadruk op eenvoudige installatie
Bij de ontwikkeling van SIRIUS ACT lag een bijzondere nadruk op eenvoudige installatie. Het materieel is door het opklik-montageconcept zodanig geconstrueerd, dat het frontelement en de houder aan de achterzijde snel en zonder speciaal gereedschap kunnen worden geassembleerd. Net zo snel verloopt ook de demontage via een ontgrendelingshendel. Dankzij een schroefverbinding met stevige beveiliging tegen verdraaiing behoort ook het maken van een centreeruitsparing in het montagegat tot het verleden.

Modulair opgebouwd
SIRIUS ACT is modulair opgebouwd, zodat de gebruiker al naar gelang hij nodig heeft kan kiezen uit vier designlijnen, uitgevoerd in kunststof of metaal, in 22mm of 30mmuitvoering. Aan de voorzijde worden de houders uitgerust met verschillende actuatoren en indicatoren. Aan de achterzijde hebben de houders montageslots voor contactelementen en led-modules. Hier kunnen tot drie modules naast elkaar en telkens twee contactmodules achter elkaar worden gemonteerd. De modules zijn leverbaar met schroef-, veerklem- of soldeeraansluiting. Verder biedt Siemens compacte apparaten aan, waarbij de elektrische module permanent in de houder is bevestigd.

Beveiligingsklasse IP69K
Dankzij de hoge beveiligingsklasse IP69K is SIRIUS ACT ongevoelig voor stof, olie, logen en extreme omgevingsinvloeden. De apparatuur kan zelfs met hogedrukstralen onder hoge temperaturen veilig worden gereinigd. Door de lange mechanische levensduur en de certificering voor explosiegevaarlijke omgevingen is SIRIUS ACT voor elke toepassing inzetbaar.

Stel samen met de online configurator
Siemens biedt een online configurator aan voor een snelle en comfortabele samenstelling en bestelling van de componenten. Met de functie Drag & Drop in de configurator kunnen losse componenten, drukknopkasten en tekstlabels individueel en klantspecifiek worden samengesteld. Via een uniek gegenereerd CIN-nummer (Configuration Identification Number) kunnen klanten hun configuratie op elk moment nabestellen, zonder hun gegevens opnieuw te moeten invoeren. Met de online configurator is het bovendien mogelijk om alle benodigde documenten te downloaden, zoals layout-tekeningen aansluitingsschema’s en datasheets.

->Start hier de configurator

Conversie tool
->Klik hier en start de conversietool 3SB lijn naar Sirius ACT lijn

 Download hier een flyer

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op