Siemens railkanaalsysteem alternatief voor kabels

7-08-2018

In steeds meer supermarkten, productiehallen, gebouwen en distributiecentra worden elektrische installaties en machines van stroom voorzien via het SIVACON 8PS railkanaalsysteem van Siemens. De BD01-uitvoering, geschikt voor toepassingen tot 160A, is sneller te monteren dan kabels, neemt minder ruimte in beslag en kan worden hergebruikt.

Railkanaalsystemen vormen een goed alternatief voor kabels. Door hun modulaire opbouw kan men ze bij een verbouwing of renovatie eenvoudig uit elkaar halen en later weer in elkaar klikken. Handig voor bijvoorbeeld supermarkten, waar om de zoveel jaar een herindeling van de ruimte plaatsvindt, waarbij vaak ook koelmeubels en andere apparaten een andere plek krijgen.

Diverse aftakkasten
De railkanaalsystemen hebben om de halve meter een aftakopening waarop een aftakkast bevestigd kan worden. Dit maakt de stroomvoorziening van apparaten minder bewerkelijk dan wanneer men een aftakking met kabels realiseert. Men is dus flexibeler en heeft minder ruimte nodig. De aftakkasten zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Een aftakkast kan worden uitgevoerd met verschillende soorten beveiligingen, waaronder installatie-automaten. Kabels kunnen op de aftakkast aangesloten worden via een CEE- of GST18-connector, zodat ook de afgaande bekabeling snel en eenvoudig gerealiseerd kan worden. De aftakkasten kunnen voorzien worden van energiemeting. Ideaal om het stroomverbruik te monitoren en aan energiemanagement te doen.

Overzichtelijk en veilig
Een bijkomend voordeel van railkanaalsystemen is hun overzichtelijkheid. Mocht er toch eens iets niet goed gaan, dan is de fout snel gevonden. De railkanaalsystemen bevatten geen brandbare onderdelen en zijn halogeenvrij. In tal van supermarkten borgen ze op een veilige manier de beschikbaarheid van ovens, koelkasten, verlichting en kassasystemen. Ook in productiehallen van fabrieken worden de systemen vaak toegepast.

Voor grotere machineparken en datacenters kan Siemens ook het zwaardere systeem BD2 tot 1.250A leveren. Voor zowel het BD01- als het BD2-systeem is naast de koperen uitvoering een goedkopere aluminiumuitvoering verkrijgbaar.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op