Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Sick – Zo intelligent kan inductief zijn

20-04-2017

Sick IMC en IQC smartsensoren

Ook op inductief gebied komt ‘Industrie 4.0’ nu een flinke stap dichterbij. Met de IMC en IQC tilt SICK de rechttoe rechtaan inductieve sensoren naar een hoger intelligentieniveau. Dankzij geïntegreerde SMART-functies kunnen ze nu veel meer taken uitvoeren. Daarmee zijn ze ook geschikt voor die applicaties die eerst alleen mogelijk waren met aanvullende sensoroplossingen.

Naast de standaardfunctionaliteit die de markt van inductieve sensoren verwacht, bieden de IMC en IQC-sensoren van Sick onder meer deze SMART-functies:
1. Binnen het detectiebereik van de IMC en IQC kunnen vier schakelpunten of vensters worden geprogrammeerd. Zo kunnen twee standaardsensoren worden vervangen door één smartsensor. Ook is extra diagnostiek mogelijk: de inductieve sensoren kunnen bijvoorbeeld een outputsignaal geven wanneer een object te dicht of te ver van de sensor beweegt.
2. Met de ingebouwde temperatuurmonitoring kan ongewenste warmteontwikkeling in bijvoorbeeld versnellingsunits, koppelstukken of andere machinedelen worden getraceerd. Dat voorkomt schade.
3. Tijdsvertraging op de uitgang helpt valse schakelingen te onderdrukken. Een uitkomst voor lastige applicaties waarbij ongewenste schakelingen nu nog door de machinebesturing zelf onderdrukt moeten worden.
4. Met ‘one-shot-pulse’ kan de operator zelf een uitgangspuls van 1 ms … 30 sec selecteren.
5. Dankzij een logische schakeling kunnen IMC en IQC een extern ingangssignaal combineren met hun eigen detectiesignaal. Zo kunnen snelle procestriggers worden gecreëerd en gaat er slechts één enkel signaal naar de PLC.
6. Via IO-Link 1.1 kunnen de smartfuncties worden ingesteld en uitgelezen. Ook het automatisch laden van de instellingen is mogelijk. Daarmee verloopt het installatieproces soepel en foutloos.
7. Dankzij de telfunctie kunnen de IMC en IQC op- en aftellen. De uitgang wordt pas geactiveerd als een bepaalde waarde is bereikt.
8. Met de tijdmeetfunctie kan zowel de grootte als positie van een object worden bepaald. Daarvoor meten de IMC en IQC de tijd tussen twee voorbijkomende objecten.

Behuizingen

De sensoren zijn verkrijgbaar in de behuizingen M8 tot M30 (IMC) en IQ10 en IQ12 (IQC). De behuizingen voldoen aan isolatieklasse IP68 en IP68K (IMC) en IP67 en IP68 (IQC). Beide modellen zijn voorzien van een vrij programmeerbare outputfunctie en vier programmeerbare schakelpunten of vensters bij een Sn (nominal sensing range) tot 20 mm.

Geschikt voor vele toepassingen

Dankzij hun extra intelligentie zijn de IMC en IQC inzetbaar voor vele applicaties. Denk aan de controle van industriële remmen, slijtagecontrole van machineonderdelen (zoals kettingen), materiaalherkenning in productiemachines voor machineonderdelen en objectindentificatie.

Kerninformatie:
• Inductieve sensoren met extra intelligentie
• Verkrijgbaar in de behuizingen M8 tot M30 (IMC) en IQ10 en IQ12 (IQC)
• Vier programmeerbare schakelpunten of vensters bij een Sn (nominal sensing range) tot 20 mm
• Vrij programmeerbare outputfunctie
• Isolatieklasse IP68 en IP68K (IMC) en IP67 en IP68 (IQC)
• Robuuste RVS- of Vistal-behuizing
• Temperatuurbereik: -40 tot +75 graden C (IMC) en -25 tot +75 graden C (IQC)

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op