Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Schneider Electric: Pro-face

2-07-2018

Al meer dan 40 jaar zet Pro-face de standaard voor HMI’s en industriële pc’s. 

Pro-face biedt wereldwijde beschikbaarheid van producten, ondersteuning en service. De uitgebreide reeks HMI’s en IPC’s kenmerken zich door een zeer gebruiksvriendelijke interface voor professionals werkzaam in de industriële automatisering waar operationele vereisten streng zijn. Mede door de hoogwaardige kwaliteit en markt specifieke certificeringen, zoals ATEX, IECEX en DNV-GL, kunnen de schermen in veel verschillende marktsegmenten worden toegepast.

Moeiteloos wisselen tussen PLC’s van verschillende fabrikanten met één HMI

HMI’s van Pro-face zijn universeel toepasbaar binnen een grote verscheidenheid aan industriële omgevingen. Dit komt door de bijna onuitputbare lijst van drivers die ondersteund worden. Pro-face HMI’s verbinden met meer dan 800 industriële controllers, waaronder PLC’s, robots en frequentie- en temperatuurregelaars van verschillende fabrikanten. Het grote voordeel is dat de visualisatie slechts eenmaal geprogrammeerd hoeft te worden, onafhankelijk van het merk en type PLC. In tegenstelling tot veel grote PLC-fabrikanten, waarbij de PLC centraal geplaatst wordt in de toepassing, maakt Pro-face van Schneider Electric gebruik van een open structuur waarbij de HMI centraal geplaatst wordt. Nieuwe en bestaande apparaten kunnen daardoor eenvoudig gekoppeld worden. De HMI’s van Pro-face maken gebruik van meerdere communicatie-interfaces en kunnen met vier verschillende drivers tegelijkertijd communiceren. Het wisselen tussen verschillende PLC-drivers is slechts een kwestie van een paar muisklikken en projecten kunnen probleemloos worden omgezet. Symbolen van bijvoorbeeld Siemens (TIA-portal), Beckhoff, Omron, Rockwell en CODESYS kunnen snel en eenvoudig geïmporteerd worden. Ontwikkelkosten en programmeertijd worden hierdoor aanzienlijk verlaagd. Dit biedt vooral grote voordelen voor bijvoorbeeld internationale opererende machinebouwers welke regelmatig te maken hebben met voorschriften van de eindklant omtrent het merk PLC dat toegepast dient te worden.

BLUE: een innovatie en alternatieve ervaring in HMI-ontwerp

Uniek en revolutionair op de markt van HMI-panelen zijn de slimme programmeermogelijkheden en de intuïtieve gebruikersinterface van Pro-face. Door de forse toename van beschikbare data op machineniveau wordt het steeds belangrijker om machinedata op een snelle en overzichtelijke manier te presenteren aan de operator op de werkvloer. Met de introductie van BLUE biedt Pro-face de volgende stap in HMI-visualisatie en gebruiksgemak. Voor een snelle bediening maakt BLUE gebruik van moderne touch-technieken, zoals swipen, pinchen, zoomen en scrollen. Inzoomen op ieder detailniveau van een onderdeel van het proces zonder verlies van grafische kwaliteit, is mogelijk door de slimme ontwerpstijlen. Dankzij een ruim aanbod van standaard lay-outs, templates en sjablonen, kunnen snel en eenvoudig – zonder te programmeren – slimme visualisatie en gebruiksinterfaces opgezet worden voor het inzien van bijvoorbeeld parameters en (alarm)meldingen. BLUE biedt de mogelijkheid om met 10 Ethernet drivers en 2 seriële drivers tegelijkertijd te communiceren.

Beheer of monitor machines, verzamel gegevens of voer systeemonderhoud uit op afstand

Beheer of monitor uw machines, verzamel gegevens of voer systeemonderhoud op afstand uit waar ook ter wereld via internet met een pc, smartphone of tablet. Met Pro-face Connect maken machinebouwers gebruik van een kant-en- klare cloud-oplossing voor veilige externe toegang van buiten het lokale netwerk tot de HMI, PLC, regelaars en alle andere op het netwerk aangesloten apparaten. Pro-face HMI’s ondersteunen de communicatie via een groot aantal protocollen, zoals Https (REST/JSOMN), 2WAY, ODBC, 3G/4G/Wi-Fi, OPC UA en VPN. Machines kunnen via deze protocollen eenvoudig verbonden worden met de cloud-omgeving, SCADA-toepassingen, SQL-database of een Excel spreadsheet, met behulp van de Pro-face HMI als gateway. Aanvullend stelt Pro-face Remote HMI machinebouwers in staat om machines en apparatuur te controleren op alarmen, bedieningsstatus en andere machinedata in te zien met behulp van een tablet of smartphone vanaf elke plek op de fabrieksvloer.

Belangrijkste features van Pro-face HMI’s:

  • Met meer dan 800 device en 12 robot drivers universeel toepasbaar
  • Breed portfolio aan 4:3 en 16:9 beeldschermformaten (3,5-inch tot 21,5-inch)
  • Moeiteloos wisselen tussen PLC’s van verschillende fabrikanten met één HMI
  • Probleemloos projecten omzetten en eenvoudig importeren van symbolen
  • Slimme visualisaties en intuïtieve gebruikersinterface ontwerpen
  • Ladder en script mogelijkheid in de HMI
  • Beveiligde toegang via pc, smartphone of tablet met Pro-face Connect
  • Gebruik SCADA-functionaliteiten i.c.m. Windowsapplicaties
  • Fronts en Rear-Mount oplossingen aanpasbaar aan machinestijl

Benieuwd of een HMI van Pro-face ook voor u misschien wel de slimste keuze is? Neem contact met ons op, wij helpen u graag op weg.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op