Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Schmersal Protect PSC1 veiligheidsbesturing

17-12-2018

De PROTECT PSC1-veiligheidsbesturing is compact, heeft een modulaire structuur en kan uiterst flexibel worden ingezet. De PSC1 maakt het mogelijk om op maat gemaakte veiligheidsoplossingen te ontwerpen, zowel voor individuele machines als voor zeer complexe installaties. Bovendien kan de PSC1 een bijdrage leveren aan de realisatie van Industry 4.0-concepten.

De modulaire structuur van de nieuwe Schmersal-veiligheidsbesturing is met name belangrijk met betrekking tot Industry 4.0-concepten. Het doel hiervan is onder andere om klant specifieke producten tot enkele eenheden kosteneffectief te produceren. Om dit te bereiken, zijn vaak modulair samengestelde systemen nodig waarbij besturingsfuncties worden gedistribueerd naar kleinere, decentrale units die in een netwerk met elkaar zijn verbonden. De PSC1 van Schmersal biedt de mogelijkheid om individuele beveiligingssystemen op softwarebasis te configureren. Bovendien wordt veilige communicatie tussen verschillende PSC1-besturingen vergemakkelijkt via Ethernet SDDC (veilige device-to-device-communicatie). Dit vereenvoudigt de installatie van complexe installaties met veiligheidssubsystemen in een netwerk.

Nog een voordeel van PSC1: dankzij de optioneel geïntegreerde SD-bus gateway kunnen extra niet-veilige diagnosesignalen van aangesloten sensoren via een standaard bus-systeem naar een standaard besturingssysteem worden verzonden. Hierdoor kunnen ook signalen worden geëvalueerd die relevant zijn voor het voorkomen van uitvaltijden en het vergroten van de beschikbaarheid van installaties – en dit verhoogt op zijn beurt de efficiëntie.

Bron: Engineersonline/Schmersal

schmersal.nl

 

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op