Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Schmersal – Nieuwe RFID-veiligheidsvergrendeling

23-06-2017

Schmersal AZM 300 met uitgebreide functies

Een kleine twee jaar geleden introduceerde Schmersal met het basismodel van de AZM 300 een geheel nieuw concept voor Veiligheidsvergrendelingen. Nu zijn er voor de AZM 300 ook uitvoeringen met nood- en paniekontgrendeling beschikbaar. Deze extra veiligheidsfuncties zijn dan wenselijk wanneer de veiligheidsvergrendeling ingezet wordt voor de beveiliging van begaanbare gevaarlijke zones.

De paniekontgrendeling maakt het mogelijk dat personen die per ongeluk binnen het gevaarlijke bereik van een machine of installatie ingesloten worden (b.v. bij schoonmaak- dan wel onderhoudswerkzaamheden) snel deze omgeving kunnen verlaten. Bij de AZM 300 is deze functie als rode, goed zichtbare hefboom uitgevoerd, die zich aan de binnenzijde van de beveiligingsdeur bevindt en is ingeval dat er gevaar dreigt, intuïtief, zonder specifieke kennis te bedienen. Door de rode hefboom in zijn uitgangsposities te draaien wordt de veiligheidsfunctie herstelt.

Met de noodontgrendeling kan een deurbeveiliging van buiten worden geopend, b.v. in het geval van spanningsuitval en/of in geval van een gevaarlijke situatie (b.v. brand) In dit geval moet op basis van manipulatie veiligheid – overeenkomstig geldende normen – een reparatieachtige inspanning verricht worden om de bedrijfstoestand te herstellen. Voor deze eis hebben de Schmersal R&D medewerkers in de nieuwe uitvoering een norm-conforme versie gevonden.

Het is gelukt beide functies uiterst compact uit te voeren, zodat de AZM 300, ook met de nieuwe functies; nood- en paniekontgrendeling universeel en ruimte besparend gemonteerd kan worden.

Tot de typische kenmerken van de AZM 300 behoort het geheel nieuwe, gepatenteerde® werkingsprincipe d.m.v. een Maltezer kruis. Dit biedt het voordeel dat de veiligheidsdeur bij het sluiten in de eindstand getrokken wordt en derhalve nagenoeg spleetvrij gesloten wordt. Daarbij mag de veiligheidsvergrendeling als deuraanslag gebruikt worden. De geïntegreerde en instelbare houdkracht (25/50N) zorgt ervoor dat de deur ook na het ontgrendelen gesloten blijft. Een ander voordeel van de AZM 300 is de beveiliging tegen manipulatie d.m.v. grote coderingstrappen; naar keuze universele, meervoudig inleerbaar of individuele codering. Dit werd mogelijk door de integratie van RFID-technologie.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op