Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Schmersal: Drie functies in één relais

19-06-2018

Nieuwe PROTECT SRB-E-FWS-TS veiligheidsrelaismodules. Meer functies in één relais: bij het nieuwe veiligheidsrelais.

SRB-E-302FWS-TS worden in de basisuitvoering de functies van veilige stilstandsbewaking en veiligheidstijdrelais in één component samengevoegd. Geheel nieuw is de variant SRB-E-402FWS-TS: door de extra veiligheidsdeurbewaking combineert het drie functies in één relais, waardoor het uniek is in de markt.

De veilige stilstandsbewaking bewaakt de impulsen van de aangesloten sensoren. Door een constante vergelijking van de gemeten ingangsfrequentie met de vooraf ingestelde stilstandsfrequentie herkent het relais onderschrijding van de grenswaarde en activeert de veiligheidsuitgangen.

Bij roterende onderdelen met dezelfde nalooptijd, kunnen de RB-E-FWS-TS-relais ook worden gebruikt als veiligheids-tijdrelais.

Het SRB-E-402FWS-TS-relais van Schmersal biedt bovendien ook de mogelijkheid om een veiligheidsvergrendeling twee-kanalig te bewaken. Met deze relaisvariant kan bijvoorbeeld in het geval van gevaarlijke bewegingen de veiligheidsdeur niet worden geopend en zorgt de tweede veiligheidsfunctie ervoor dat de beweging veilig wordt afgeschakeld.

 

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op