Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Rittal: slimme stroomverdelers

27-12-2018

Moderne datacenters stellen extreem hoge eisen aan de stroomvoorziening. Hoe gaat u hiermee om? Onze intelligente stroomverdelingssystemen – Power Distribution Units of PDU’s – bieden een oplossing. Deze PDU’s bieden tal van extra functies om de bedrijfszekerheid en een laag energieverbruik te garanderen. Hoe werkt het precies? En wat zijn de voordelen?

Een gemiddeld datacenter huisvest voor vele honderdduizenden euro’s aan hard- en software. De stroomkosten lopen al snel in de tienduizenden euro’s per jaar. Het beschermen van deze investering en het beheersen van de exploitatiekosten is dan ook een absolute must. Vandaar dat in steeds meer datacenters de stroom niet meer door de klassieke verdeeldozen loopt, maar door zogenaamde Power Distribution Units (PDU’s). Deze ‘intelligente contactdozen’ meten, schakelen en bewaken het afgegeven vermogen, zo nodig per afzonderlijke outlet.

Ieder datacenter stelt weer z’n eigen, specifieke eisen aan de stroomverdeling. Daarom heeft Rittal vier nieuwe, compacte PDU’s geïntroduceerd. De verschillende modellen hebben ieder hun eigen toepassingsgebied, plus een aantal gemeenschappelijke kwaliteiten. Zoals eenvoudige en snelle montage – een belangrijk kostenvoordeel in grote datacenters. En dankzij eenvoudige configuratie en beheer gaat flexibiliteit hand in hand met lage beheerskosten.

Een laag energieverbruik begint met een optimaal berekende stroomvoorziening. Deze PDU’s stellen u in staat om de energie-efficiëntie in het datacenter te bewaken en te verbeteren. Daarbij blinken deze nieuwe PDU’s zelf ook uit in een laag energieverbruik.

PDU’s in vier uitvoeringen

PDU basic levert een robuuste en compacte basisstroomverdeling voor de IT- omgeving. De contactdoosstrook laat zich eenvoudig aansluiten en is direct klaar voor gebruik.

PDU metered kan via een ethernetaansluiting en een overzichtelijke webinterface worden beheerd. Hierdoor kunt u de vermogensgegevens van een compleet IT-rack voordelig bewaken.

PDU switched gaat nog een stap verder: hier kunt u afzonderlijke uitgangen via de webinterface in- en uitschakelen.

PDU managed is speciaal ontwikkeld voor high-end IT-racks. Deze PDU biedt een stroomverdeling met energiemeet- en bewakingsfuncties voor elke afzonderlijke uitgang.

rittal.nl

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op