Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Rittal Blue e+ koelaggregaten voor dakmontage

23-01-2019

Voor de eerste keer zijn de energiezuinige Blue e+ koelaggregaten van Rittal ook in een uitvoering voor dakmontage verkrijgbaar. De aggregaten, die geschikt zijn voor schakelkasten vanaf 800 x 600 mm (B x D), hebben een koelvermogen van 1,3 kW. Hierdoor kan er ideaal van bovenaf koude lucht rond de in de kast geïnstalleerde apparaten stromen, zoals frequentieomvormers. Het koelsysteem is ook verkrijgbaar als complete integratieoplossing in combinatie met de nieuwe VX25 schakelkast.

Dakmontage-koelaggregaten zijn de eerste keuze in de besturings- en schakelinstallatiebouw wanneer de warmte boven de kast naar buiten moet worden afgevoerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij gekoppelde schakelkasten waarin geen ruimte voor wandmontage van koelaggregaten beschikbaar is. Omdat de omgevingslucht aan de voorzijde van het koelaggregaat wordt aangezogen en ook weer wordt uitgeblazen, hoeven geen minimale afstanden naar naastliggende apparaten of de wand te worden aangehouden. Ook de luchtgeleiding in de schakelkast is optimaal. De koude lucht wordt in het voorste deel van de schakelkast uitgeblazen waardoor de warmte van de opbouwende componenten, zoals frequentieomvormers, optimaal wordt afgevoerd.

De nieuwe dakmontage-koelaggregaten uit de serie Blue e+ werken net als de huidige wandmontage-koelaggregaten met een combinatie van heat pipe en standaard compressortechnologie. Omdat bij de koeling met heat pipe geen compressor of pomp nodig is, blijft het energieverbruik zeer laag. Alleen de ventilatoren die de lucht langs de warmtewisselaars verplaatsen, hebben elektriciteit nodig. Deze koelmethode werkt buitengewoon efficiënt wanneer er een groot temperatuurverschil tussen kast en omgeving is.

Gemiddeld 75 procent energie besparen
De extra compressor in de koelaggregaten werkt alleen als er meer koelvermogen nodig is. En ook de koeling met de compressor is zeer energiezuinig: alle actieve componenten werken toerentalgeregeld. Daardoor is het koelvermogen altijd precies zo hoog als nodig is en neemt het energieverbruik af. Afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en het gebruik besparen de apparaten uit de serie Blue e+ vergeleken met een standaard compressorkoelaggregaat gemiddeld 75 procent energie. Doordat er minder temperatuurschommelingen in de kast zijn, gaan de geïnstalleerde componenten langer mee.

De nieuwe apparaten ondersteunen meerdere spanningen en kunnen daardoor probleemloos met alle gebruikelijke netspanningen en -frequenties worden gebruikt. Een zeer groot voordeel voor machinebouwers die hun machines over de hele wereld verkopen.

Intuïtieve en comfortabele bediening
Een touchdisplay op de voorzijde, waarop de gebruiker alle instellingen invoert en statusmeldingen kan zien, maakt een intuïtieve en comfortabele bediening mogelijk. Optioneel kan het touchdisplay ook in de kastdeur worden geïntegreerd. Eveneens optioneel is de IoT-interface voor eenvoudige integratie van het koelaggregaat in een Industrie-4.0-omgeving.

Volledig voorgeïnstalleerd
Het Blue e+ koelaggregaat wordt ook in de nieuwe integratieoplossing van Rittal gebruikt. Bij dit plug&play-systeem is het koelaggregaat direct in het bovenste deel van de VX25 schakelkast ingebouwd. In plaats van een standaardschakelkast achteraf te voorzien van een klimatiseringsoplossing, ontvangt de gebruiker met het integratiesysteem een compleet systeem van schakelkast en koeling. De bediening gaat eenvoudig via het in de kastdeur ingebouwde touchdisplay. Voor onderhoudsdoeleinden kan het koelaggregaat bij een geopende deur eenvoudig naar buiten worden getrokken.

rittal.nl

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op