Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


PNOZmulti Configurator voor het configureren van uw veiligheidsschakeling

8-01-2019

Met de PNOZmulti Configurator maakt u uw veiligheidsschakeling heel eenvoudig op de pc. De configuratietool ondersteunt u bij het ontwerpen, configureren, documenteren en in bedrijf stellen van de besturingen van Pilz.

In de grafische, Windows®-conforme gebruikersinterface zijn alle elementen voor uw veiligheidsschakeling als pictogrammen of in keuzemenu’s beschikbaar. Tijdens het configureren van de veiligheidsschakeling is de online hulp met documentatie beschikbaar. Zodra het configureren is voltooid, controleert de tool de schakeling op foutbronnen.

De geconfigureerde veiligheidsschakeling kan worden gecertificeerd, zodat deze tegen ongewenste wijzigingen is beschermd. U kunt niet-gecertificeerde configuraties van uw veiligheidsschakeling te allen tijde bewerken, wijzigen of uitbreiden. Open ze gewoon in de PNOZmulti Configurator! De configuratie kan afgedrukt en als documentatie gebruikt worden.

PNOZmulti Configurator versie 10.9 – nu ook offline simuleren
De PNOZmulti Configurator overtuigt door een eenvoudig gebruik. U kunt met de softwaretool ontwerpen, configureren, documenteren en in bedrijf stellen. Vanaf versie 10.9 kunt u uw geconfigureerde gebruikersprogramma met de functie “Simulatie” al vóór de inbedrijfstelling testen. In de eerste stap berekent u de logica-elementen, in de volgende stappen alle elementen met de simulatie. Elementen die niet worden gesimuleerd, kunnen door het forcen van de uitgangen in de gewenste toestand worden gebracht. Op deze manier realiseert u een simulatie van de complete toepassing. Door het gericht forcen van verbindingselementen is het ook mogelijk om uw toepassing slechts in delen te simuleren. Zo bespaart u zich de moeite om alle ingangen te definiëren!

De toestanden van de in- en uitgangen van de geconfigureerde elementen alsmede van de verbindingen tussen de elementen worden weergegeven. Actieve ingangen, uitgangen en verbindingen zijn met een kleur gemarkeerd. Niet-gesimuleerde elementen zijn in de tool als zodanig gemarkeerd.

In de video ziet u heel concreet hoe u de functie “Simulatie” voor uw automatiseringsprojecten kunt gebruiken!

Kenmerken:

  • Weergave van in- en uitgangen in variabelenlijst: de gesimuleerde in- en uitgangssignalen van de elementen kunnen in de variabelenlijst worden weergegeven.
  • In- en uitgangen forcen: de toestand van een signaal kan – onafhankelijk van het gebruikersprogramma – vast worden ingesteld (permanent “1”-signaal of permanent “0”-signaal). Dit zogenaamde forcen kan voor alle uitgangen worden geactiveerd of gedeactiveerd.
  • Simulatie beschikbaar voor logica-elementen en twee bedrijfsmodi: Tippen en Continue cyclus

Gebruiksvoordelen:

  • Simulatie biedt een flink besparingspotentieel bij het ontwerpen
  • Verificatie van complexe logica
  • Comfortabel hulpmiddel om fouten vroegtijdig te herkennen, te analyseren en te verhelpen
  • Simulatie helpt om risico’s voor mens en machine te verminderen
  • Installatiekosten kunnen worden gereduceerd

>> Klik hier voor meer informatie

pilz.nl

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op