Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Pilz – Productie van de toekomst: zo reageert u efficient op wensen

26-09-2017

Pilz automatiseringssysteem PSS 4000

Het automatiseringssysteem PSS 4000 maakt individuele, krachtige en modulair opgebouwde automatiseringsconcepten mogelijk. Een innovatie van release 16 in de engineering-software PAS4000 vereenvoudigt de standaardisatie bij modulaire machines nu nog veel meer.

Het automatiseringssysteem PSS 4000 is het antwoord op de flexibele en modulaire productie van morgen. Dankzij de intelligente en eenvoudige engineering-software PAS4000 kunnen constructeurs van installaties snel en flexibel op veranderende marktvoorwaarden en noodzakelijke aanpassingen van de modulecapaciteiten reageren. Met de op uw wensen afgestemde componenten realiseert u snelle veranderingen en flexibele productiemethoden. Het automatiseringssysteem zorgt ervoor dat installaties gedurende de totale levenscyclus maximaal beschikbaar zijn en ondersteunt bovendien Industrie 4.0 oplossingen.

Klantindividueel en toch economisch produceren

Wilt u als constructeur van installaties klantindividueel en toch economisch produceren? Dan is het belangrijk dat u meerdere varianten efficiënt kunt beheren. Alleen zo kunt u een hoge beschikbaarheid van uw productiestraten mogelijk maken. Een innovatie van release 16 in de engineering-software PAS4000 van het automatiseringssysteem PSS 4000 vereenvoudigt de standaardisatie bij modulaire machines nog meer.

Eenvoudiger standaardisatie bij modulaire machines

De configuratiebesturing middels applicatieparameters hebben wij met veiligheidsgerichte componenten uitgebreid. Op deze manier kunt u modulaire machineveiligheidsconcepten met meerdere varianten of verschillende functiemodulen eenvoudig realiseren. De applicatieparameters delen de besturing bij de start van het systeem mee welke hardware in de geselecteerde (machine-)variant aanwezig is en welke programmavariant moet worden gebruikt.

Hierdoor is het mogelijk een enkel PAS-programma met alle mogelijke varianten te realiseren en bij de inbedrijfstelling de betreffende uitbreidingsvariant te selecteren. Zo kunt u als constructeur van installaties uw productiecapaciteit beter benutten en productieprocessen optimaliseren.

Varianten probleemloos configureren

Veranderingen aan de installatie kunt u na het ontwerp uitvoeren, zonder dat het gebruikersprogramma hoeft te worden aangepast. Als een installatie in een andere variant beschikbaar wordt gesteld, is het voldoende als u de applicatieparameters overeenkomstig wijzigt. Zo hoeft het project slechts één keer voor alle varianten van de installatiefamilie te worden gerealiseerd.

Het grote voordeel: u kunt een één keer gekocht project voor meerdere varianten gebruiken. Hierbij blijft de checksum van het project ongewijzigd bestaan. Alle applicatieparameters die vervolgens de individuele functies van elke variant activeren, bevinden zich in een eigen checksum. Zo is in één oogopslag zichtbaar dat uitsluitend de waarden voor de applicatieparameters, maar niet het project zelf, zijn gewijzigd.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op