Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Pilz – Kracht- en drukmeetsysteem beveiligt mens-robot-collaboratie

10-07-2017

Pilz kracht- en drukmeetsysteem Probms

Met het kracht- en drukmeetsysteem Probms biedt Pilz op huurbasis een compleet pakket voor de validatie van mens-robot-collaboratie (MRC) conform ISO/TS 15066 aan. Zo kan Probms de door de ISO/TS voorgeschreven grenswaarden voor kracht resp. druk van de robotbeweging exact meten.

Voor MRC schrijft de Technische Specificatie ISO/TS 15066 een meting van de kracht en druk van de robotbeweging voor. Daartoe geeft de TS voor elk lichaamsdeel specificaties voor de betreffende grenswaarden bij een botsing tussen mens en machine. Als de toepassing tijdens een contact tussen mens en robot binnen deze grenzen blijft, is de toepassing conform de norm.

Probms is geschikt voor alle MRC-toepassingen conform ISO/TS 15066, waarin mens en robot een gemeenschappelijke werkruimte delen. Daartoe horen bijvoorbeeld Pick & Place-toepassingen in de auto- en elektrotechnische industrie.

Bij het huurconcept horen onderhoud, kalibratie en periodieke updates, zodat gebruikers de beschikking hebben over een altijd werkend en technisch actueel meetsysteem. Daarmee kunnen op elk gewenst moment de bij een wijziging van het MRC-proces noodzakelijke nieuwe metingen zelfstandig worden uitgevoerd. Dit verhoogt de beschikbaarheid van robot-toepassingen en daarmee ook de productiviteit van dergelijke toepassingen.

Het kracht- en drukmeetsysteem bevat naast het eigenlijke meetapparaat Probmdf de benodigde drukmeetfolies, de scanner, negen veren met verschillende veerkrachtconstanten om de verschillende lichaamsgebieden na te stellen, en de software voor bediening van het meetapparaat en het bijhouden van protocollen van de metingen.

shutterstock_105322154

GeĆÆnteresseerd?

Neem contact op