Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Phoenix Contact: Safety in de cloud

5-03-2018

Op de SPS IPC Drives 2017 presenteerde Phoenix Contact voor het eerst een cloud-toepassing voor het registreren en analyseren van veiligheidsgerichte data.

Met de Proficloud-oplossing krijgen bedrijven belangrijke informatie voor het optimaliseren van processen in de productie. De machineveiligheid is en blijft voor machine-eigenaren en installatiebouwers een kritisch thema. In eerste instantie zorgt deze voor de veiligheid van de machinegebruikers, maar er kunnen ook ongeplande bedrijfsonderbrekingen door worden veroorzaakt. Vaak is een ontoereikende constructie de reden voor uitval.

De mogelijkheid om via het Internet of Things (IoT) in realtime toegang te hebben tot veiligheidssysteemdata en deze in nuttige informatie om te zetten, biedt veel potentie. Met de cloud-gebaseerde oplossing van Phoenix Contact wordt statusinformatie van standaard- en safety-functies continu door een Profinet-besturingsoplossing doorgegeven aan de Proficloud. Daar wordt de informatie geanalyseerd.

Door resources en machines in zijn totaliteit te bekijken, ontstaan er voor eigenaren en engineers geheel nieuwe mogelijkheden om de prestaties van het bedrijf te verbeteren. Zo worden er bijv. samenhangen tussen safety- en procesparameters bepaald. Of worden bedrijfs- en onderhoudsprocessen lijn-overstijgend in de dagelijkse praktijk bewaakt. Met de toegang tot deze informatie kunnen vervolgens maatregelen worden afgeleid en bedieningspatronen worden herkend. De machineconstructie wordt zo geoptimaliseerd en arbeidsprocessen worden efficiënter vormgegeven.

Klik hier voor meer informatie

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op