Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Phoenix Contact – Meldsysteem met nieuwe firmware en app

22-03-2017

Phoenix Contact TC Mobile I/O X200

Het compacte meldsysteem TC Mobile I/O X200 van Phoenix Contact, dat speciaal voor alarmerings- en schakeltaken is geoptimaliseerd, is vanaf nu met een gratis app voor Android en iOS nog eenvoudiger te bedienen.

Bij zelfstandige buitenstations wordt het geringe aantal schakelhandelingen of de controle van de installatie vaak nog door een servicemedewerker op locatie uitgevoerd. Fouten leiden tot uitvaltijden en hoge kosten. Met behulp van de automatische alarmering is een directe foutherkenning op afstand mogelijk; en dat zonder een ingewikkelde en kostenintensieve breedbandverbinding.

De buitenverlichting of een afgelegen pomp kunnen zo bijvoorbeeld tijdbesparend met een druk op de knop worden geschakeld. Met de app is een SMS schrijven overbodig geworden waardoor nog meer bedieningsgemak wordt geboden. De handmatig of periodiek opgevraagde status-update maakt een overzicht over de communicatiekosten mogelijk. Alarmmeldingen worden zoals gebruikelijk per SMS en e-mail verzonden. Zo is er ook zonder internetverbinding een hoge bereikbaarheid.

Met de nieuwe firmware 2.0 van Phoenix Contact kunnen de uitgangen van het meldsysteem per telefonische oproep worden geschakeld, zonder daarbij kosten te veroorzaken. Daarbij herkent het apparaat de binnenkomende oproep, maar beantwoordt het deze niet. Bovendien kunnen de analoge ingangen geschaald en van een eenheid voorzien worden. Het apparaat zet automatisch het gemeten sensorsignaal om in de daadwerkelijke meetgrootheid.

Uw voordelen;
• geringere uitvaltijden van machines en installaties door automatisch alarmeren per SMS en e-mail
• vermindering van de communicatiekosten door gebeurtenis-gestuurde alarmering
• alarmeren bij stroomuitval per SMS
• veelzijdig toepasbaar als AC- en DC-variant met breed spanningsbereik

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op