Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Phoenix Contact – Hybride motorstarters

5-04-2017

Phoenix Contact CONTACTRON-hybride motorstarters

Met compacte hybride motorstarters kunt u motoren snel en betrouwbaar schakelen en omkeren

Hebt u een moderne motoraansturing nodig die robuust en betrouwbaar is en lang meegaat? CONTACTRON-hybride motorstarters combineren tot maximaal vier functies in één moduul: motorstart, omkeerfunctie, motorbeveiliging tegen overbelasting en nood-uit. Naast standaardmodulen voor parallelle aansluiting zijn er varianten leverbaar die in veldbussen kunnen worden geïntegreerd.

Uw voordelen:
• minder benodigde ruimte door het smalle design: 22,5 mm bouwbreedte
• eenvoudige bedrading dankzij geïntegreerde vergrendelingsschakeling, bekabeling van de belasting en SmartWire-DT™-koppeling
• tot 10 keer langere levensduur dankzij “besparend” schakelen met de CONTACTRON-hybride technologie van Phoenix Contact
• eenvoudige integratie van de motoraansturing in gangbare bussystemen via IFS-gateway
• veilig afschakelen door geïntegreerde Safety-functie tot SIL 3 en PL e

Overzicht van het CONTACTRON-productenprogramma

1. Gateway:
voor integratie in de veldbus. Maakt koppeling van 32 deelnemers mogelijk. Behalve voor protocolomschakeling en coördinatie van de deelnemers, dient de gateway als datainterface voor hogere besturingen.
2. CONTACTRON-hybride motorstarter
met de compacte CONTACTRON-hybride motorstarters kunt u motoren snel en betrouwbaar schakelen en omkeren. Door de verschillende versies kunt u kiezen welk apparaat het beste bij uw toepassing past. Naast speciale varianten met kortsluitbeveiliging zijn er ook koppelbare apparaten voor toepassing in de veldbus leverbaar.
3. CONTACTRON-motormanager
met een motormanager kunt u alle kritische belastingssituaties herkennen, zodat motor en installatiemechanica optimaal worden beveiligd.
4. INTERFACE-systeem (IFS)
het INTERFACE-systeem bestaat uit deelnemers die via de montagerail-busverbinder (T-BUS) met elkaar kunnen worden verbonden. Omdat de traditionele parallelle aansluiting vervalt, reduceert u de bedradingswerkzaamheden

CONTACTRON-hybride motorstartertechnologie

De CONTACTRON-hybride motorstartertechnologie combineert slijtvaste halfgeleidertechnologie met robuuste relaistechniek.

De microprocessorgestuurde combinatie maakt “besparend” schakelen mogelijk en ontlast de relaiscontacten aanzienlijk. Daardoor gaan hybride motorstarters tot wel 10 keer langer mee dan puur mechanische schakelmodulen.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op