Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Pepperl+Fuchs SmartRunner Matcher Extended

27-03-2018

Het toenemende gebruik van robotica in de productie creëert zowel kansen als uitdagingen: steeds meer processen moeten zich kunnen aanpassen aan veranderende objecten en omstandigheden. Dit vereist flexibele sensoroplossingen zoals de verbeterde SmartRunner Matcher Extended, die tot 32 referentieprofielen kan opslaan. Hierdoor kan het de juistheid van een verscheidenheid aan objecten verifiëren zonder tijdrovende herconfiguratie. De nieuwe lichtsectiesensor kan doelverschuiving binnen een bepaald tolerantiebereik detecteren en de verplaatsing in de x- en z-richting weergeven. Dit zorgt voor soepele, precieze grijp- en positioneringsprocessen en minimaliseert uitvaltijd door productschade te voorkomen.

Aangepaste sensortechnologie

De SmartRunner Matcher Extended-sensor kan een van de eerder opgeslagen referentieprofielen activeren, detecteren en matchen.

De verbeterde SmartRunner Matcher Extended is gebaseerd op een unieke combinatie van lichtsectiesensor en 2-D vision-sensor met geïntegreerde LED’s. Geoptimaliseerd en voorgeconfigureerd voor specifieke toepassingen, kunnen de sensoren een van de eerder opgeslagen referentieprofielen activeren, detecteren en matchen. Het meetproces wordt niet beïnvloed door de toestand van het oppervlak of de kleur. En de SmartRunner-technologie vermindert de complexiteit door onbewerkte gegevens om te zetten in eenvoudig te verwerken “goede” of “slechte” signalen. De bediening en integratie zijn ook eenvoudig – zonder pc, speciale expertise of bekwaam personeel. Met zijn compacte behuizing kan de SmartRunner Matcher Extended eenvoudig worden geïnstalleerd in toepassingen met beperkte ruimte. Een 90 graden draaibare connector verhoogt ook de flexibiliteit.

In een oogopslag

  • Toepassingsspecifieke lichtsectiesensor voor eenvoudige inbedrijfstelling, procesintegratie en evaluatie
  • Er kunnen maximaal 32 referentieprofielen worden opgeslagen; geen herconfiguratie nodig
  • Profielvergelijking ongeacht de kwaliteit van het oppervlak en de kleur
  • Compacte behuizing maakt een breed scala aan toepassingen mogelijk
shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op