Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Pepperl+Fuchs: Optische sensoren voor langere afstanden

4-09-2018

De foto-elektrische sensoren R200 en R201 van Pepperl+Fuchs maken toepassingen met een langer bereik mogelijk. Net als het compacte R100-, R101- en R103-gamma combineren de nieuwe reeksen consequent alle voordelen van foto-elektrische sensoren met die van een groter ontwerp.

De gestandaardiseerde IO Link-verbinding via het meest recente Smart Sensor-profiel maakt een eenvoudige en betrouwbare integratie van de sensoren mogelijk. De nieuwe series beschikken over de robuuste DuraBeam-lasertechnologie in combinatie met de nauwkeurige Multi Pixel-technologie voor afstandsmeting.

De gestandaardiseerde werkwijze voor alle types in alle applicaties én de IO Link-interface faciliteren de parametrering van de sensoren tijdens de inbedrijfstelling en als er een verandering moet worden doorgevoerd.

De R200- en R201-series hebben beide dezelfde foto-elektrische werkingsprincipes: thru-beam-sensoren, retroreflecterende sensoren met een polarisatiefilter en een duidelijke objectherkenning, energetische diffuse mode-sensoren, sensoren met achtergrondonderdrukking en voorgrondonderdrukking, meten van lichtbarrières met twee schakelpunten en afstandssensoren. Drie LED’s visualiseren de configuratie, status en diagnose. Binnen alle reeksen profiteert de gebruiker van de gestandaardiseerde werkwijze: de ´look and feel´ bij het parametreren van een thru-beam-sensor, een retroreflectiesensor of een diffuse modus sensor uit de R100, R101 of R103 reeks is hetzelfde als voor de R200- en R201-reeks. Dit geldt ook voor meettoestellen met meerdere schakelpunten of afstandssensoren.

De compacte R100-, R101- en R103-series zijn uitstekend voor korte afstandstoepassingen terwijl de nieuwe, middelgrote R200- en R201-series perfect zijn voor langere meetafstanden.

pepperl+fuchs.nl

 Download hier een brochure (E)

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op