Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Pepperl+Fuchs innovatief PXV-positioneringssysteem

9-01-2018

Door nieuwe normen te stellen qua betrouwbaarheid, geluidsimmuniteit en gebruiksgemak consolideert Pepperl+Fuchs‘ PXV absoluut positioneringssysteem de positie van het bedrijf als een technologieleider op het gebied van positioneringssystemen. Het PXV-systeem is gebaseerd op een beproefde en unieke technologie die een 2D-camerasysteem combineert met een meervoudig redundante data matrix-codeband. Ontdek de voordelen van positioneringssystemen gebaseerd op 2D-codes in vergelijking met conventionele 1D-code-oplossingen en vertrouw op het meest betrouwbare positioneringssysteem op de markt.

Meerdere redundanties en ongevoeligheid voor ruis
Het nieuwe PXV-positioneringssysteem is uitgerust met een 120 mm x 80 mm scanvenster. De sensor leest tot vijf Data Matrix-codes in één leesbewerking. De lezer haalt de informatie uit de codes en berekent vervolgens de exacte positie ten opzichte van het midden van de camera. Door Data Matrix-codes te gebruiken als informatiedragers, kunnen gegevens redundant worden toegewezen. Vanwege deze meerdere redundanties is de PXV extreem resistent tegen interferentie. Zelfs als een of meer Data Matrix-codes zo vies of beschadigd zijn dat alleen afzonderlijke onderdelen leesbaar zijn, zorgt de PXV altijd voor een betrouwbare absolute positionering.

Eenvoudige installatie en snelle indienstname
De data matrix-codeband van het PXV-positioneringssysteem is zelfklevend en beschikbaar in op maat gemaakte lengtes. In combinatie met het brede scanvenster en de grote scherptediepte van de sensor, vereenvoudigt het de installatie aanzienlijk. Het PXV moet enkel met de codeband worden uitgelijnd, waardoor indienstname snel en eenvoudig verloopt. Bijkomende data van Y- en Z-assen garandeert een optimale positionering van de scanner over het volledige meetbereik. RS-485-, SSI-, PROFINET- en EtherNet/IP-interfaces zijn in de sensorbehuizing ingebouwd. Deze interfaces en een parametrering via data matrix-besturingscodes, pc of het besturingssysteem zorgen voor een vlotlopende systeemintegratie.

Flexibiliteit in veelzijdige toepassingen
Kleine draaicirkels, steile, oplopende en aflopende hellingen en lijnbreuken tot 75 mm vormen geen obstakel voor het PXV. Het nieuwe, absolute positioneringssysteem verwerkt een variëteit aan toepassingen zonder enige aanpassing van het traceringsbereik. Dankzij de unieke codebandlengte van maximaal 100.000 m is het PXV geschikt voor zeer grote industriële bedrijven. Typische toepassingen zijn:

  • Positionering van stapelkranen in goederenopslag en material handling
  • Positionering van skid-transportsystemen of bovenloopkranen in de automobielindustrie
  • Uitlijning van draaitafels in machinebouw

PXV-positioneringssystemen in een oogopslag

  • Unieke combinatie van 2D-camera en zelfklevende data matrix-codeband
  • Ongevoelig voor vuil of schade aan de codeband dankzij meervoudige redundantie
  • Exacte, absolute positionering – zelfs bij zeer kleine draaicirkels, steile hellingen en lijnbreuken tot 75 mm
  • Eenvoudige camera-instelling via data matrix-besturingscodes, pc of besturingssysteem
  • Uiterst robuust dankzij eliminatie van mechanische onderdelen
  • Op maat gemaakte codebanden (tot 100.000 m)

Het PXV absoluut positioneringssysteem is berekend voor zeer kleine draaicirkels.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op