Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Pepperl+Fuchs AS-i schakelkastmodule KE5

9-11-2017

De sterke punten van AS-i technologie zijn welbekend in fabrieksautomatisering. Naast de lage installatiekosten en flexibele uitbreidingsmogelijkheden waarderen gebruikers de ongecompliceerde montage en eenvoudige configuratie van AS-i systemen.

Waar conventionele AS-i modules tekortschieten, scoort de KE5 dankzij een uniek behuizingsdesign dat plaats spaart en maximale beheersbaarheid biedt.

Eén van de weinige resterende uitdagingen is de opstelling van grotere hoeveelheden I/O’s in schakelkasten en verdeeldozen. Het beheer en de organisatie van de bedrading binnen een beperkte installatieruimte kan heel wat kopzorgen veroorzaken.

Pepperl+Fuchs’ KE5 schakelkastmodule is het meest recente lid van ons AS-i assortiment van kastmodules. Een uniek behuizingsconcept biedt duidelijke zichtbaarheid en vereenvoudigt montage, aansluiting en onderhoud in schakelkasten en verdeeldozen.

Klemmenblokken worden bij ingebruikstelling afzonderlijk van elkaar aangesloten

Push-inaansluiting aan de voorkant voor een eenvoudige montage
Bijna alle AS-i modules beschikken over veer- en schroefklemmen die zich bovenop of onderaan de module bevinden. Bij de KE5 is er sprake van een andere aanpak: aansluitpunten bevinden zich aan de voorzijde en worden eenvoudigweg in de module geduwd.

Dankzij de push-inaansluiting aan de voorkant en individuele insteekklemmen is installatie sneller en eenvoudiger. Kabels worden in een mum van tijd aangesloten en op handige wijze weggeleid naar een enkele kabelgoot onderaan.

De AS-interfacemodule KE5 is een echte ruimtebespaarder in schakelkasten.

Ontworpen voor besparingen
De KE5 maakt de aansluiting en verwijdering van steekverbindingen makkelijker, creëert orde in de schakelkast en maakt bijkomende installatieruimte vrij. Dankzij de aansluitmogelijkheid aan de voorzijde van het apparaat kunnen modules vlak worden gemonteerd op de bovenste rand van de schakelkast of verdeeldoos. Met de dunne KE5-behuizing, < 19 mm, kunt u zo 50% aan plaats besparen.

Relais- en elektronische uitgangversies van de KE5 delen dezelfde behuizing, wat leidt tot een meer gestroomlijnde lay-out en installatie en de bepaling van de vereiste kastruimte vereenvoudigt.

Een eenvoudig ontwerp met veel voordelen
Het scharnierend, deels doorzichtig deksel werd op ingenieuze wijze ontworpen om ook bij opening in één oogopslag de I/O-status weer te geven, om als label voor de I/O-functietoewijzing te dienen en om de kabels te leiden zodat ze op handige wijze kunnen worden samengebundeld voor een gestroomlijnde en goed georganiseerde schakelkast.

Voor diagnostische en onderhoudstaken beschikt de KE5 over een intelligent display met LED-achtergrondverlichting voor I/O-identificatie en weergave van de werkingstatus. Het zorgt voor een duidelijke I/O-functietoewijzing, zelfs in donkere omgevingen. Tweekleurige LED’s worden gebruikt om overbelasting van een uitgang op kanaalsgebonden basis weer te geven.

Overbruggingsverbinding en selecteerbare sensorvoeding
Naast het innovatieve behuizing- en klapdekseldesign beschikt de KE5 ook over heel wat voordelen binnenin. De klemmen voor AS-i en AUX, die intern zijn overbrugd, realiseren de volle 10A, waardoor de omslachtige dubbele draadeindhulzen op contactpunten overbodig zijn.

Aan de hand van een gemakkelijk toegankelijke schakelaar kunt u kiezen voor een interne sensorvoeding van AS-i of een externe voeding via AUX — met een veilige functionele scheiding tussen beide voedingsmethodes. Dit vermindert het aantal vereiste apparaten, spaart kosten en verhoogt de beschikbaarheid van de installatie.

De AS-i KE5 schakelkastmodule is de ideale keuze voor AS-i gebruikers die gebruiksgemak, een flexibele technologie en kostenefficiëntie nastreven.

De voornaamste details in één oogopslag

  • Push-inaansluiting aan de voorkant vereenvoudigt installatie
  • Uiterst dunne behuizing, < 19 mm, verhoogt inhoudscapaciteit van de schakelkast
  • Kabels worden automatisch weggeleid, wat organisatie in de schakelkast ten goede komt
  • I/O-display met achtergrondverlichting en functietoewijzing op de behuizing zorgen voor een duidelijk I/O-verband
  • Transparant deksel zorgt voor duidelijk zichtbare I/O-status, zelfs wanneer geopend
  • Veilige scheiding van AS-i en AUX
shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op