Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Pepperl en Fuchs – Veilige, digitale signalen met maximale functionaliteit

25-09-2017

Pepperl+Fuchs, gebruiksgemak gegarandeerd

De FieldConnex Multi-Input Output (MIO) van Pepperl+Fuchs laat je toe digitale signalen van verschillende functies via een enkel adres met de veldbus te verbinden. Als eerste compacte veldbuscomponent op de markt biedt de MIO intrinsiekveilige ingangen en uitgangen voor discrete signalen met vier verschillende functies. Leer meer over deze en andere krachtige features van de Multi-Input Output en hoe je er voordeel uit kan halen.

Proactief installatiebeheer met geïntegreerde functies

FieldConnex® MIO controleert de status van een totaal van twaalf NAMUR-sensoren of bestuurt tot vier kleppen—inclusief eindpositie-terugmelding en partial stroke test. De Multi-Input Output is voorzien van ingebouwd breuk- en looptijdtoezicht voor kleppen en zendt een alarmsignaal uit wanneer grenswaarden worden overschreden. De MIO laat ook overloop- en droogloopbescherming toe in vaten of leidingen gemonitord aan de hand van trilvorkniveauschakelaars. Voor het eerst vergaart de veldbuscomponent signalen van impuls- en frequentiegeneratoren. De features van de MIO zorgen voor een doelgericht en proactief onderhoud en verlengde onderhoudsintervallen met het hoogst mogelijke efficiëntieniveau. Dit vermijdt onvoorziene stilstanden en verhoogt de economische productiviteit van de installatie.

Geoptimaliseerd design

Alle ingangen en uitgangen van de FieldConnex® MIO zijn intrinsiekveilig en gebruiksvriendelijk dankzij de mogelijkheid om hen collectief of individueel te configureren. De component wordt in de onmiddellijke nabijheid van de sensor geïnstalleerd om een efficiënte installatielay-out te garanderen. Dit beperkt niet enkel de bedrading, maar ook de kosten en tijd die nodig is voor installatie. De verbeterde kabeldoorvoer en ruime klemruimte zorgen bovendien voor een eenvoudige aansluiting.

Verhoogde flexibiliteit

De uitwisselbaarheid van de Multi-Input Output met bestaande FieldConnex®-producten, zoals valve couplers (FD0-VC*) en binaire ingangen (FD0-BI*), wordt eveneens verzekerd. Op aanvraag van het besturingssysteem identificeert de MIO zich hiervoor als het geconfigureerde product. De module in dienst vervangen is mogelijk gezien de besturingssysteemconfiguratie onveranderd blijft.

De voornaamste kenmerken van de FieldConnex® Multi-Input Output
•Verbindt tot twaalf discrete signalen via een enkel veldbusadres en integreert hen in de besturingstechnologie.
•Intrinsiekveilige opstartbeveiliging voor sensoren in Zone 0.
•Toezicht op kabelbreuk, kortsluiting, klepbreuk en looptijd zorgt voor een doelgericht onderhoud op basis van reële behoeften.
•Automatische partial stroke test verlengt onderhoudsinterval.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op