Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Omron-Nieuwe productielijnen voor robots

10-10-2017

Omron speelt in op groeiende vraag naar robotica

Een groeiende vraag naar robotica in Europa is voor Omron de belangrijkste drijfveer achter twee nieuwe productielijnen op de productielocatie in Den Bosch. Met de lokale productie van parallelle robots wil het bedrijf komen tot verbeterde productiviteit, snelle respons en kortere levertijden.

Paul Sollewijn Gelpke, Omron’s general manager Manufacturing & Supply Chain Europe, verwoordt het als volgt: “De maakindustrie staat voortdurend voor de uitdaging om bedrijfskosten te verlagen en voorraadcycli te verkorten. Overal ter wereld proberen productievestigingen hun productiviteit te verhogen. Een van de oplossingen is het inzetten van meer arbeidsbesparende robots. Daarom neemt de vraag naar robotica toe. Deze groeiende vraag is de belangrijkste drijfveer achter de installatie van twee nieuwe productielijnen in onze productielocatie in Den Bosch. Met de lokale productie van parallelle robots kunnen wij ons richten op verbeterde productiviteit, snelle respons, kortere levertijden, en de klantbehoeften in de regio.”

Innovatie voor de toekomst

De ontwikkeling van innovatieve en veelzijdige industriële robots voor snelle en nauwkeurige productie, verpakking en fabrieksautomatisering is de core business van Omron. Dankzij de fabriek in Den Bosch kunnen nu de parallelle robots van de series Hornet en Quattro worden ontwikkeld. Met deze robots kunnen machinebouwers en systeemintegrators efficiënte pick-and-place-mogelijkheden toevoegen aan hun assemblagelijnen voor kleine onderdelen en verpakkingen.

De flexibele parallelle pick-and-place-robot Quattro heeft een pick rate van 300 stuks per minuut. Bovendien heeft de Omron Quattro met zijn vier armen een groot werkbereik en een grote functionaliteit.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op