Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Omron Controller integreert regeling en informatie

3-08-2018

Omron kondigde recent de wereldwijde lancering aan van de nieuwe controller voor machineautomatisering uit de NX1-serie, die de productiviteit verhoogt terwijl informatie ten volle wordt benut. Omron introduceert de NX-HAD4 analoge ingangsunit met hoge snelheid en NX-SL5 veiligheids-CPU die kunnen worden gebruikt in combinatie met de NX1-serie, om zo de uitdagingen op het gebied van productie-innovatie aan te gaan, zoals versterking van kwaliteitsbeheersing en flexibele veiligheidsmaatregelen.

Verbetering van productiviteit, gebruik maken van informatie
Fabrikanten richten zich nu op de visualisatie van de machine- en processtatussen, voorspellend onderhoud om uitvaltijd te voorkomen en andere methoden die gebruikmaken van informatie om de productiviteit verder te verbeteren. Hoewel het eenvoudig en veilig delen van informatie tussen productielocatie en host-IT-systemen noodzakelijk is, vergroot de verwerking op hoge snelheid van een grote hoeveelheid gegevens door een controller de duur van de controlecyclus, wat verbeteringen in de productiviteit niet ten goede komt. Bovendien zijn enerzijds hoge snelheid en grote precisie vereist voor industriële netwerken op productielocatie, en anderzijds is er beveiliging op hoog niveau vereist voor de verbinding met host-IT-systemen. Dit resulteert in een aanzienlijke belemmering voor de interconnectiviteit van netwerken.

Gezien deze omstandigheden is de NX1-serie ontworpen om gesynchroniseerde gegevens te verzamelen van sensoren, servomotoren en units die op de controller zijn gemonteerd, en dat binnen dezelfde vaste cyclustijd dankzij de unieke multicore-technologie van Omron die controle over de machine biedt en tegelijkertijd gegevensverwerkingstaken op hoge snelheid kan uitvoeren. Deze controller kan de verzamelde gegevens naar het host-IT-systeem verzenden terwijl de besturingsprestaties worden gehandhaafd. Drie industriële Ethernet-poorten – EtherNet/IP en EtherCAT-poorten – en een OPC UA-serverinterface voor IIoT voor industriële automatisering en informatietechnologie zijn ondergebracht in een compact ontwerp met een breedte van 66 mm. Deze connectiviteit maakt het gebruik van IT op productielocatie en een eenvoudige en veilige verbinding met host-IT-systemen mogelijk. Het databaseverbindingsmodel kan productiegegevens direct opslaan in databases zonder tussenkomst van een pc of middleware, waardoor real-time en betrouwbare traceerbaarheid van alle producten mogelijk is en kwaliteitsbeheer wordt verbeterd.

Verdere verbetering van kwaliteit, verbetering van veiligheidsmaatregelen
De NX1-serie kan in combinatie met de NX-HAD4 analoge ingangsunit met hoge snelheid worden gebruikt voor inspecties door bemonstering op hoge snelheid van analoge gegevens, waarvoor voorheen speciale controlemachines moesten worden gebruikt. De NX1-serie is gekoppeld aan de NX-SL5 veiligheids-CPU, en integreert de veiligheidscontrole van productielijnen en -machines. De geïntegreerde veiligheid en gemoduleerde veiligheidscontroleprogramma’s zorgen ervoor dat herprogrammering bij wijzigingen van de lijnindeling niet meer nodig is. Flexibele productie en veiligheid liggen binnen handbereik.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op