Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Nieuwe generatie positieschakelaars

31-10-2017

De PS-reeks is een nieuwe generatie positieschakelaars van de Schmersal Groep. Het voordeel voor de gebruiker is dat de nieuwe PS-serie veelzijdige gebruiksmogelijkheden biedt: alle positieschakelaars zijn niet alleen compleet maar ook als module leverbaar.

De Schmersal type 1-positieschakelaars conform ISO 14119 dienen voor de positiedetectie en bewaking van bewegende delen aan machines en installaties en zijdelings verschuifbare of draaibare beschermvoorzieningen. De nieuwe serie is geschikt voor een breed scala aan toepassingen binnen alle afzonderlijke disciplines van de machine- en installatiebouw – zowel voor automatisering als voor veiligheidstoepassingen en lifttechniek. De positieschakelaar is geschikt voor IP66- en IP67- toepassingen.

Dankzij de modulaire opbouw van de PS zijn er minder varianten en zijn er dus minder componenten op voorraad nodig. Alle in het modulaire systeem beschikbare positieschakelaars van de series PS116, PS2xx en PS3xx kunnen als complete schakelaar met bedieningselement, maar ook als basisschakelaar worden geleverd. Afhankelijk van de toepassing kan de basisschakelaar dan gecombineerd worden met het gewenste schakelelement.

Alle bedieningselementen zijn over 45° draaibaar zodat een aanpassing aan de aanlooprichting altijd mogelijk is. Bovendien is door de 45° gedraaide aansluitklemmen een vereenvoudigde aansluiting met korte montagetijden mogelijk. Het schakelelement met maximaal drie contacten garandeert redundant schakelen met extra meldcontact.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op