Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Mkb’er, hoe doe jij je werk als de stroom uitvalt?

31-12-2018

Met opkomst cloud verdwijnt UPS (onterecht) uit IT-omgeving.
Nog niet zo heel lang geleden draaide het volledige digitale hart van organisaties vaak op een kantoorserver. Door het belang van zo’n server voor de bedrijfscontinuïteit, werd bij de aankoop ervan in de meeste gevallen meteen gekeken naar de juiste noodstroomvoorziening (UPS), zodat de werkzaamheden bij stroomuitval niet direct stil zouden komen te liggen. Dankzij de digitale transformatie verdwijnen de kantoorservers meer en meer naar de achtergrond, omdat veel diensten in de cloud worden afgenomen. Dat betekent ook dat er op veel kantoren geen UPS meer te vinden is. Terwijl die nog steeds nodig is!

Het Nederlandse energienet is enorm betrouwbaar, maar dat neemt niet weg dat er nog geregeld storingen plaatsvinden. In 2016 zaten Nederlandse huishoudens gemiddeld 21 minuten zonder stroom. Met enige regelmaat zien we grote stroomstoringen die hele wijken of zelfs steden urenlang platleggen, zoals in maart van dit jaar in Amsterdam. Vaak worden dit soort storingen veroorzaakt door graafschade of slijtage van leidingen. Datacenters, grote bedrijven en andere stroomkritische omgevingen worden bij zo’n storing beschermd door hun UPS. Maar ook voor kleinere bedrijven (en zelfs voor thuisgebruik!) bestaan noodstroomoplossingen die in het geval van zo’n storing ervoor zorgen dat alles blijft draaien.

Zodra een stroomstoring jouw bedrijf treft, wordt namelijk ook de verbinding met je netwerk en de cloud getroffen. En op dat netwerk worden steeds meer apparaten en applicaties aangesloten: wat dacht je van voip-telefonie, WiFi Access Points of IP-camera beveiligingsoplossingen? Deze zijn allemaal afhankelijk van het netwerk waarop ze draaien. Een kantoor-UPS kan de stroomvoorziening naar het netwerk bij een storing tijdelijk overnemen en er zo voor zorgen dat de bedrijfscontinuïteit niet in het geding komt. En zeker bij kleinere bedrijven is tijd vaak geld!

Het is dus van belang dat je bij het opzetten van je netwerk en IT-infrastructuur niet alleen kijkt naar de diverse aansluitingen, maar ook naar de energievoorziening. Tegenwoordig worden veel IT-diensten, ook bij kleine bedrijven, uitbesteed aan IT-automatiseerders. Dat geeft een prettig gevoel en kan veel zorgen wegnemen, maar het kan nooit kwaad te informeren naar de voorzieningen die zij hebben getroffen om in het geval van stroomuitval jouw verbinding veilig te stellen. Je internetverbinding en netwerk zijn tegenwoordig het kloppend hart van je organisatie. Tref dus de juiste voorbereidingen om de continuïteit hiervan te garanderen, zodat je bij een stilstand over kunt op de bypass.

Auteur

Niek van Doorn is in 2007 gestart bij Eaton. Hij werkte 5 jaar als Account Manager in de IT markt. Eind 2012 kreeg hij als Sales Manager de verantwoordelijkheid over de Nederlandse IT Distributiemarkt en begin 2014 is zijn verantwoordelijk uitgebreid naar de Benelux. Hij stuurt een zeer gepassioneerd team aan. Niek en zijn team helpen met veel plezier de partners van Eaton succesvol te zijn in het adviseren en verkopen van Power Management oplossingen.

 

eaton.nl

 

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op