Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Mitsubishi – Meerdere complexe bewegingen in één machine

24-03-2017

Mitsubishi iQ-F PLC geschikt voor met name de kleine en pneumatische machinebouwer

Met Servo techniek brengt u meer dynamiek in de bewegingen van uw machine. Dat maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier meerdere complexe bewegingen in een machine te configureren en beheren.

Mitsubishi heeft een nieuwe compacte PLC, die zeer geschikt is voor met name de kleine en pneumatische machinebouwer, die zowel eenvoudige als complexere motion mogelijk maakt. Dit zorgt voor een verbeterde prestatie en een snellere automatisering van uw machine met meerdere synchrone assen. Voor het aansturen van de servo assen is geen diepgaande kennis nodig: de software voor deze Simple Motion module is geheel geïntegreerd in de PLC software. De motoren worden automatisch herkend door de Servo versterkers en specifieke instellingen zijn niet nodig. Door continue autotuning is het gedrag altijd optimaal.

Eenvoudige bewegingen

Vanuit de module kunnen eenvoudig bewegingen worden gestart. Wanneer deze bewegingen voltooid zijn ontvangt de gebruiker een melding.

Gelijklopende bewegingen

Als interpolatie gewenst is kan dit ook eenvoudig worden toegepast door een geselecteerde beweging te starten die over meerdere assen wordt uitgevoerd. De Servo versterkers zijn via een glasvezelverbinding met elkaar verbonden, waardoor ze elkaar precies en met hoge snelheid kunnen volgen.

Continue flow bewegingen

Met de Simple Motion module kan via een mechanische grafische aansturing de relatie tussen assen worden vastgelegd. Bewegingen die een mes of sealkop met het product laten meelopen zijn eenvoudig te verwezenlijken en maken zodoende continue processen voor iedereen bereikbaar.

Tot 8 assen op één compact PLC

Met de iQ-F is een Simpel Motion Module beschikbaar van 4 tot 8 assen. Het SSCNET zorgt er voor dat alle assen optimaal en razendsnel met elkaar samenwerken.

De iQ-F PLC kan naast uw huidige automatiseringsprocess gebruikt worden. Uw huidig process kan ook gedeeltelijk of in blokken vervangen worden.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op