Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Mitsubishi: Betrouwbare data-acquisitie op afstand

26-02-2018

Betrouwbare data overdracht is een vereiste om systemen op afstand te kunnen monitoren. Met de nieuwe ME-RTU-4G gateway van Mitsubishi wordt snelle, betrouwbare en draadloze communicatie op afstand mogelijk. Dit biedt kansen voor diverse disciplines binnen de industrie.

De standaard Smart Remote Terminal Unit (RTU) is gecombineerd met PLC technologie van Mitsubishi. Deze staat garant voor betrouwbare data afwikkeling, lage power consumptie, slimme data buffering en hoge uitwisselbaarheid voor diverse protocollen als DNP3 en IED 60870 voor bijvoorbeeld water en afvalwater, infrastructuur, olie- en gasindustrie zoals de telemetry communicatie.

De SmartRTU is nu voorzien van een 4G LTE modem waardoor het mogelijk wordt om over grote afstanden gegevens aan te leveren aan uw centrale productiesysteem (SCADA/DCS), binnen verschillende productiefaciliteiten als olie- en gas pijplijnen, tunnels, schakelstations (powerdistributie) en water- en/of afvalwater pompstations. Aan de hand van de verzamelde informatie kunnen de juiste beslissingen in het beheerproces worden genomen. Dit levert besparing op in energieverbruik en onderhoud.

De functies en mogelijkheden:
De SmartRTU 4G ondersteunt ook GPRS, EDGE, ethernet, seriële-, satelliet en radio communicatie netwerken om de data te versturen. Daarnaast biedt de SmartRTU 4G een zogenaamde ‘store and forward’ functie. Als de verbinding naar de SCADA host onverhoopt onderbroken wordt zal de data tijdelijk lokaal worden opgeslagen. Zodra de verbinding weer hersteld is zal de data compleet doorgestuurd worden. In aanvulling op krachtige functies zoals diagnostics, (SMS)alarm en event-storage en time trend data buffering, biedt de SmartRTU 4G 100% betrouwbare communicatie met uw externe infrastructuur, ook in extreme omstandigheden.

U kunt hier een brochure downloaden PDF 612 kB (E)

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op