Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


De Metrahit Energy van GMC Instruments

13-06-2017

GMC Instruments – Biedt uitkomst in enkelfasige netten (AC/DC)

Met de Metrahit Energy van GMC Instruments kunnen TRMS stroom en spanning tegelijk gemeten worden (AC, AC+DC en DC) met een resolutie van 60.000 counts. Zo kunnen ook alle belangrijke vermogens meetgrootheden bepaald worden. Op het blauw verlichte display kunnen drie waarden gelijktijdig weergegeven worden zoals bijv. blind-, schijnbaar- en werkelijk vermogen, of cos phi, spanning, stroom etc. Ook het energieverbruik kan over langere tijd bepaald worden.

Om dit alles over langere termijn te registreren is een datalogger ingebouwd die tot 300.000 meetwaarden kan opslaan. Met het software pakket Metrawin10 kan via de IR/USB adapter de meetgegevens beheerd worden, maar kan ook online en real time uitgelezen worden. Met de afgebeelde PMA16 adapter kunt u slim en direct aansluiten, zonder dat u zelf ergens de stroom voor hoeft te onderbreken.

De Metrahit Energy is in staat om in één instrument o.a. het volgende te meten:
Echte effectieve waarde meting: o.a. Vac TRMS, V ac+dc TRMS, bandbreedte 100 kHz, Vdc, dB, Hz (V en A), Ohm, uF, grd C / F (TC en RTD
Vermogensmetingen: (W, VAr, VA, PF) Werkelijk-, blind- en schijnbaar vermogen met max waarden en cos phi
Energiemeting: (Wh, VArh, VAh) Werkelijk-, blind- en schijnbare energie, gemiddelden
Hogere harmonischen: Effectieve waarden tot de 15e harmonische (16,7 / 50 / 60 / 400 Hz)
Net analyse: Registrering van over- en onderspanningen, dips, swells, spanningspieken en tranciënten

Nieuw: DC-metingen voor o.a. PV installaties

De directe stroommeting van de Metrahit Energy is begrensd tot 10 (16A). Via stroomtangen kan men uiteraard hogere stromen meten. Nieuw is de CP1800 stroomtang in combinatie met meetshunt SR9800, waarmee u in staat bent om ook aan DC installaties direct vermogen (en daarmee ook energie) te kunnen bepalen.

Uiteraard is een DAkkS kalibratie certificaat inclusief en bezit de multimeter alle kwaliteitseigenschappen die u van een Gossen-Metrawatt meetinstrument mag verwachten. Het ABS blokkeersysteem beschermt de meter tegen foutief aansluiten en de standaard gummi beschermhoes zorgt ervoor dat hij tegen een stootje kan.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op