Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Mennekes – zet nieuwe standaard met X-contact

4-10-2017

Meer contact, minder kracht nodig

Bij contactmateriaal zijn de contactbussen bepalend voor de kwaliteit van de verbinding. Daarbij is het zaak om een betrouwbare verbinding zoveel mogelijk met een eenvoudig gebruik in balans te brengen. MENNEKES brengt met X-CONTACT een veilige verbinding én eenvoudig gebruik op een geheel nieuw uitgebalanceerd niveau. De x-vormige sleuven en profilering aan de binnenwand geven in het gebruik vier concrete voordelen: innovatief, eenvoudig, bestendig en veilig.

Innovatief

Door de gesleufde bussen met hun verende materiaaleigenschappen biedt X-CONTACT de eenvoudigst denkbare mechanische oplossing; de stift drukt de verende opening van de contactbus gewoon open, waarbij tot 50% minder krachtinspanning bij het steken en trekken nodig is.

Eenvoudig

Het gebruik van X-CONTACT vergemakkelijkt de werkprocessen. Zo kan het contactmateriaal ook bij een stroomsterkte van 125 A gemakkelijk door één persoon worden bediend, terwijl bij gewone contactbussen vaak twee collega’s nodig waren om de verbinding te verbreken.

Bestendig

Bij frequent steken en trekken zijn de slijtageverschijnselen zeer gering. Zelfs in zware omstandigheden. Verontreinigingen en oppervlakcorrosie worden er bij het steken en trekken door de eigenschappen van de nieuwe bussen vanzelf afgeschraapt.

Veilig

De vereenvoudiging van steken en trekken zorgt ook voor meer veiligheid in het gebruik. De profilering aan de binnenwand zorgt samen met het verende materiaal van de contactbussen voor een betrouwbare en veilige verbinding.

MET X-CONTACT ZET MENNEKES EEN NIEUWE STANDAARD VOOR DE GEHELE WERELD VAN INDUSTRIEEL CONTACTMATERIAAL.

Deze nieuwe technologische standaard wordt de komende tijd doorgevoerd in het contactmateriaal 63 A en 125 A, waarvoor dus in de toekomst geldt: X-CONTACT inside!

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op