Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Legrand nieuwe standaardtypes met de naam XL³-s

4-12-2017

Legrand Nederland introduceert nu een aanvulling op het XL3 assortiment. XL³-S is een range schakel- en verdeelinrichtingen, die bij een grote meerderheid van de installaties zonder specifieke technische voorwaarden, toegepast kunnen worden.

“Met deze nieuwe range bieden we basic laagspanning verdeelkasten aan met minder functionaliteiten,” aldus Dimitri Van Den Heuvel, product manager bij Legrand. “In vele gevallen is het niet nodig om bijvoorbeeld het paneel te bouwen volgens een scheidingsvorm 2 of hoger, of om vermogensapparaten te voorzien in uitrijdbare versie of met achteraansluitingen. De S in XL³-S staat dan wel voor standaard, maar het betekent niet dat deze kasten minderwaardig zijn aan de premium modellen binnen het XL³ assortiment. Het zijn panelen met een goede prijs-/kwaliteitsverhouding.”

Het XL³-S assortiment bestaat uit drie types en wordt in twee fases gelanceerd. Momenteel zijn dit de XL³-S 160 en XL³-S 630 leverbaar. In januari 2018 volgt dan nog de XL³-S 4000 voor toepassing in grote utiliteitsprojecten en industriële installaties. De nieuwe verdeelborden voldoen natuurlijk aan de internationale norm IEC 61439.

Standaard pakket met tal van mogelijkheden
Anders dan bij XL³, zijn de rechtopstaande XL³-S 160 en 630 voorgemonteerd, wat bij de montage heel wat tijdwinst oplevert. In dit assortiment zijn voor energieverdeling een ruim pakket standaardrailsystemen ontwikkeld voor koperen of aluminium rails. Van Den Heuvel: “Indien de klant het geoptimaliseerd verdeelsysteem van Legrand wil met onder andere geprefabriceerde aansluitsets, dan verwijzen we hem naar ons premium pakket XL³. Optimalisatie van het totale assortiment is een bewuste aanpak van Legrand met accessoires en toebehoren, die zoveel mogelijk gemeenschappelijk worden gehouden om het aantal referentienummers te beperken.”

De XL³-S 160 wordt aangeboden als metalen uitvoering, met een capaciteit van 24 of 36 modules per rij en als in- of opbouwversie. Mede door zijn uitvoering tot 8 rijen heeft deze kast een zeer grote capaciteit, tot 288 modules. Dergelijke laagspanning verdeelkasten zijn toe te passen bij grote woningbouwprojecten (o.a. in villa’s en voor domotica- installaties), kleine utiliteitsprojecten en als onderverdeler in grotere installaties.

De nuttige ruimte binnenin de XL³-S 630 werd verbeterd, zodat veel meer producten geïnstalleerd kunnen worden binnen dezelfde afmetingen. Dit paneel is er in drie breedtes. Naast die met 24 en 36 modules, is ook een extra breedte met 16 modules toegevoegd, die volledig functioneel is en uitgerust kan worden met diverse apparaten. De kasten zijn beschikbaar in hoogtes van 80 cm tot 2,3 m, waardoor er een maximum aantal van beveiligingsapparatuur in verwerkt kan worden. De XL³-S 630 wordt toegepast in utiliteitsprojecten en industriële installaties.

De nieuwe verdeelinrichtingen worden mee opgenomen in de Legrand XL Pro³ configurator (software voor het ontwerpen van schakel- en verdeelinrichtingen).

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op