Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


LEDVANCE lanceert SubstiTUBE T8 Connected

8-03-2017

Een energiebesparende winnaar

Innovatieve highlight: de lancering van de SubstiTUBE Connected – de LED vervanger voor de T8 buis die tot 90% bespaart op elektriciteit. Ook nieuw is de T5 LED vervanger.

LEDVANCE, de volle dochteronderneming van OSRAM, brengt deze maand het vlaggenschip van de huidige SubstiTUBE portfolio op de markt, de SubstiTUBE T8 Connected. Deze vervanger zorgt voor een besparing op de energiekosten tot 90% ten opzichte van toepassingen met traditionele T8 fluorescentielampen. Ook nieuw in de SubstiTUBE range is de LED vervanger voor T5 buizen, uitgevoerd in glas.

Het zeer succesvolle SubstiTUBE portfolio bevindt zich inmiddels in de zesde generatie en is een volwaardige directe vervanger voor fluorescentielampen. Tot voor kort was er een besparing mogelijk tot 69% ten opzichte van applicaties met traditionele T8 buizen. Met de komst van de SubstiTUBE T8 Connected is dit percentage gegroeid tot 90%.

De SubstiTUBE T8 Connected zorgt voor een energiebesparing van maximaal 90% in toepassingen waarin voorheen fluorescentielampen werden gebruikt. Er kunnen tot 50 van deze LED buizen (met ingebouwde ZigBee chip) draadloos worden aangesloten op een speciale sensor. Deze LEDVANCE sensor, die wordt geleverd in 3 versies, detecteert (dag)licht en beweging en kan het licht terugregelen naar 20% of 0%. De sensor kan eenvoudig naar behoefte worden ingesteld. De lampen zijn verkrijgbaar in de kleurtemperaturen 4.000 of 6.500 Kelvin.

Daarnaast heeft LEDVANCE een LED vervanger voor T5 buizen. Dit SubstiTUBE model is voorzien van een buis van echt glas met een lengte van een traditionele 80W of 49W T5 lamp. Deze vervanger is verkrijgbaar als “Advanced UO” met maximaal 5.600 lumen voor hoge ruimtes (hallen, fabrieken) of met maximaal 3.920 lumen voor standaard hoogtes (kantoren).

Door simpelweg de lichtbronnen te vervangen, kan het elektriciteitsverbruik worden verminderd tot 50% ten opzichte van toepassingen met traditionele T5 buizen. De terugverdienperiode is in de meeste gevallen korter dan twee jaar. Beide T5 modellen hebben een rendement tot 150 lumen / watt met een levensduur van maximaal 60.000 uur en 200.000 schakelcycli. Deze lamp is verkrijgbaar in de kleurtemperaturen 4.000 of 6.500 Kelvin. LEDVANCE geeft een garantie tot 5 jaar.

De nieuwste T8 modellen met de typeaanduiding “Advanced UN” hebben als voordeel dat ze, zonder extra aanpassingen, kunnen worden gebruikt met zowel conventionele als elektronische voorschakelapparatuur.

shutterstock_105322154

GeĆÆnteresseerd?

Neem contact op