Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Lancering nieuwste generatie stuurrelais van Eaton de easyE4

8-04-2019

Powermanagementbedrijf Eaton lanceerde tijdens de vakbeurs Automation 2019 de nieuwe generatie in de succesvolle easy-stuurrelaisserie. De nieuwe easyE4 is bijzonder veelzijdig en daardoor bij uitstek geschikt voor machinebouwers die zonder moeite besturingstaken willen toevoegen aan machinebouwapplicaties.

Gebruiksvriendelijke programmeersoftware
Dankzij de eenvoudige toepassing en de logische en gebruiksvriendelijke easySoft 7 programmeersoftware kunnen machinebouwers zelf zowel eenvoudige besturingstaken als uitgebreide configuraties met een grote mate van procesefficiency implementeren. De gebruiker kan kiezen uit vier programmeertalen: function blocks (FBD), ladderdiagrams (LD), Eatons eigen ‘easy’ programmeertaal (EDP) of structured tekst (ST). Bestaande programma’s uit eerdere apparaten (bijvoorbeeld de easy-series 500, 700 en 800) kunnen eenvoudig overgezet worden naar easySoft 7. Programmeren op het apparaat zelf blijft tot de mogelijkheden behoren.

Flexibel
De krachtige hardware, de flexibele uitbreidingsmogelijkheden en de uitgebreide communicatiemogelijkheden zorgen ervoor dat de easy-stuurrelais voor een groot aantal toepassingsscenario’s en markten geschikt zijn. De easyE4-basisunit is leverbaar in 12V dc/24V dc/24V ac, 24V dc  en 230V ac. Hoge flexibiliteit wordt onder ander bereikt door de vier digitale uitgangen, vier analoge/digitale ingangen met 12 bit resolutie, vier snelle digitale ingangen die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor high performance tellers. Alle ingangen kunnen gebruikt worden als interrupt input – normaal gesproken is dat alleen mogelijk bij complexere controllers. Dat betekent dat een interrupt-proces kan worden gestart voor een specifieke activiteit. In combinatie met de NET-functie kan het stuurrelais responstijden realiseren die vergelijkbaar zijn met die van een micro-controller.

Zomer- en wintertijd
Een andere nieuwe functie van easyE4 is de mogelijkheid een DCF77 radiosignaal te gebruiken. Daardoor is een zeer accurate tijd- en datumaanduiding mogelijk voor elke applicatie. Deze informatie wordt bovendien automatisch geüpdatet, bijvoorbeeld bij de omschakeling tussen zomer- en wintertijd.

Uitgebreid
Met de uitbreidingsmodules kan elke basisunit uitgebreid worden tot 188 I/O’s – waarmee een nieuwe norm gesteld wordt voor stuurrelais. De uitbreidingen mogen een andere voedingsspanning hebben dan het basisapparaat of ander uitbreidingen. Aan de voorzijde zijn de uitbreidingsmodules te koppelen via de nieuwe easyConnector, waardoor zowel installatie en demontage aanzienlijk makkelijker zijn. Ook het aantal modules is teruggebracht naar 14. Vergeleken met de eerdere series is het aantal beschikbare modules drastisch verminderd, terwijl tegelijkertijd de reikwijdte van de applicatie is uitgebreid. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing in investerings- en opslagkosten.

De micro SD-kaart bij de basisunit biedt aanvullende applicatiemogelijkheden. Software-updates en onderhoud kunnen eenvoudig geïmplementeerd worden. Op de SD-kaart kan ook een opstartscherm worden opgeslagen die tijdens de start worden getoond. Bijvoorbeeld om een bedrijfslogo te tonen. De extra geheugenruimte kan ook gebruikt worden voor datalogging, waardoor de machineomstandigheden tijdens de werking kunnen worden bijgehouden.

Communicatie
Via de geïntegreerde ethernet-interface kan de easyE4 verbinding maken met elke standaard LAN/WLAN-router, repeater of dLan-systeem, waardoor ook de aansluiting bij IoT-netwerken mogelijk zijn. Gebruikers kunnen hun eigen dashboards samenstellen en hebben via hun smartphone, tablet of laptop toegang tot de easyE4. Elk soort display kan direct via ethernet worden aangesloten, bijvoorbeeld via het ModBus TPC-protocol. Via een ethernetswitch kunnen 8 easy’s aan elkaar gekoppeld worden. In totaal kunnen 10 clusters van 8 easy’s gemaakt worden. Deze clusters kunnen via een bovenliggend systeem met elkaar communiceren.

Artikel 223528361 Starterset Easy-E4-DC-12RC1 in webshop

Artikel 223528368 Starterset Easy-E4-DC-12TC1 in webshop

eaton.nl

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op