Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Klauke – Universele kabelschaar ESM50

7-08-2017

Klauke ESM50 elektrisch hydraulisch knipgereedschap

Maak kennis met de nieuwe universele elektrische kabelschaar van Klauke, de ESM50. Klauke Next Generation, Next Level elektrisch hydraulisch knipgereedschap.

Vanuit Klauke zijn er diverse oplossingen voor het elektrisch knippen van vele verschillende type kabels. Van licht gearmeerde installatiekabels t/m RVS draadgoot en staaldraad, vanaf de kleinere maten t/m een diameter van 105mm.

Universele toepasbaarheid

De tijden dat u meerdere kabelscharen nodig had voor het verwerken van verschillende type kabels zijn voorbij. Met de komst van de ESM50 is tevens de krachtigste machine in de Next Generation Mini Serie gepresenteerd.

De open kop welke tevens 360 graden draaibaar is, is in het bijzonder geschikt voor het knippen van koperen en aluminium kabels met een diameter van max 50mm. Zowel meerdradige kabels als fijnaderige kabels (zelfs gearmeerde uitvoeringen) kunnen betrouwbaar worden geknipt. Hiermee is de ESM50 een universele hulp bij het knippen van uw kabels.

Eén machine voor meerdere toepassingen. Dankzij de nieuwe geometrie van de snijmessen is de ergenis van het vast komen te zitten van de draden in de hoeken van het mes verleden tijd. Een ander veelvoorkomend probleem was het feit dat kabelscharen frequent herpositioneerd dienden te worden om een goede knip te kunnen maken, dat is bij de ESM50 ook verleden tijd dankzij de open snijkop.

Daarnaast bevat de ESM50 alle voordelen van de machines uit de Next Generation serie.

Een voorbeeld hiervan is het display welke permanent de belangrijkste kenmerken van de machine kan weergeven (persdruk, aantal verpersingen, accustatus). Er kan worden gekozen uit een uitvoering met een Makita platform of een uitvoering met Bosch accu.

Een specifiek hoogtepunt van de ESM50 is het innovatieve openingsmechanisme, een systeem dat zorgt voor veiliger en sneller werken. In het geval dat een ongewenst object vast komt te zitten tussen de snijranden van de messen dan hoeft de bedieningsknop alleen maar te worden losgelaten. De twee snijranden van de messen gaan dan onmiddelijk uit elkaar. Dankzij ditzelfde mechanisme is de machine na het maken van de ene knip gelijk weer klaar om de volgende te maken.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op