Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Jung – Kamerthermostaat voor Fan Coil

27-09-2017

Bij uitstek geschikt voor hotelkamers

JUNG heeft een nieuwe KNX-kamerthermostaat voor Fan Coil regeling. Deze is voor utiliteit bestemd en is ook bij uitstek geschikt voor gastenkamers in hotels.

De luxe uitstraling van de kamerthermostaat is te danken aan een echt glazen front, in zwart of wit glas, met infodisplay en tasters. De tasters worden aangeduid door duidelijke symbolen, zodat alle gasten de thermostaat gemakkelijk en intuïtief kunnen bedienen.

Bediening en weergave

De thermostaat heeft een interne temperatuursensor, maar kan ook werken met temperaturen die via KNX aangeboden worden. Het display weergeeft de actuele en de gevraagde temperatuur (in °C of °F), de ventilatiesnelheid en de bedrijfsmodus of het bedrijfsprofiel. Lichtsterkte en contrast van het display zijn instelbaar.

Vier bedrijfsmodi

De thermostaat heeft vier verschillende bedrijfsmodi voor reguliere KNX-installaties en vijf bedrijfsmodi voor Hotelprofiel. Voor iedere bedrijfsmodus kan een eigen temperatuur worden ingesteld. Voor hotels is er een extra bedrijfsmodus: de comfort-stand. De comforst-stand is handig wanneer er overdag niemand in de kamer aanwezig is. Dit kan worden gedetecteerd door afwezigheid van de hotelcard of het ontbreken van bewegingsmelding. De thermostaat bespaart in deze stand energie door een verlaagde temperatuur voor verwarmen en een verhoogde temperatuur voor koelen.

Ecostand

De thermostaat heeft als unieke feature ook een ‘Ecostand’. Deze Ecostand kan via de bus, maar ook door de gebruiker zelf op het display geactiveerd worden. De ventilatorstand kan automatisch of met de hand geregeld worden. Er is ook een bedrijfsmodus ‘Gebouwbescherming’ waarbij de thermostaat bijna inactief is, en alleen nog beschermt tegen extreem lage of extreem hoge temperaturen. Deze stand kan geactiveerd worden door een raam-/deurcontact welke via een KNX-communicatieobject aanwezig is. Een bijkomend voordeel voor de grotere projecten is dat de Kamerthermostaat voor Fan Coil relatief voordelig geprijsd is voor een KNX-apparaat.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op